NATO este in stare de ALERTA: „Rusia exerseaza BLOCAREA accesului in Marea Baltica”. Consecinte dezastruoase pentru statele baltice

externe

NATO este in stare de alarma, in urma derularii repetate de catre Rusia a unor exercitii militare in regiunea baltica. Expertii se tem ca acestea sunt repetitii pentru blocarea Marii Baltice si invadarea statelor baltice, Estonia, Letonia si Lituania.

„Este de inteles de ce partenerii nostri sunt atat de agitati, de ingrijorati”, a declarat generalul Frederick B. Hodges, comandantul trupelor terestre ale SUA stationate in Europa, in cadrul unei reuniuni la Pentagon, citat de Bild. El a amintit ca Rusia a masat in enclava Kaliningrad, situata intre Polonia si Lituania, „o cantitate considerabila” de armament.

Prezenta rusilor in aceasta regiune ar putea face „foarte dificil accesul NATO in Marea Baltica”, daca va fi necesar, a adaugat generalul. El s-a plans ca rusii afla de exercitiile rusilor „doar cand se intampla”, in timp ce NATO anunta Moscova cu „cativa ani inainte” de actiuni similare.

Trebuie amintit ca analistul militar  Edward Lucas a dezvaluit, in iunie, ca Rusia a exersat ocuparea a trei insule apartinand Suediei (Gotland), Danemarcei (Bornholm) si Finlandei (Aland), la inceputul acestui an. 33.000 de soldati rusi au participat la exercitii, invazia acestor insule ar taia legatura dintre statele baltice si apararea din partea NATO.

harta

Expertul militar  suedez Peter Mattsson a confirmat pentru The Local ca un asemenea atac ar face ca NATO sa devina „irelevant” pentru apararea statelor baltice. „Atat de strategice” sunt acest insule, a subliniat expertul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: