„Ne-am aparat frontierele si pe cele ale Europei”. Guvernul Greciei, confruntat la granite cu un asalt din partea migrantilor

externe

Grecia a impiedicat 4.000 de migranti sa intre ‘ilegal’ din Turcia pe teritoriul sau, a declarat sambata purtatorul de cuvant al guvernului elen, Stelios Petsas, dupa o reuniune de urgenta condusa de premierul Kyriakos Mitsotakis, transmit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

‘Grecia s-a confruntat ieri (vineri) cu o tentativa organizata, de masa si ilegala de violare a frontierelor noastre, dar a depasit-o’, a afirmat purtatorul de cuvant.

‘Ne-am aparat frontierele si pe cele ale Europei. Am impiedicat peste 4.000 de tentative de patrundere ilegala in interiorul teritoriului nostru’, a adaugat el, la scurt timp dupa ce Turcia a anuntat ca va lasa deschise granitele pentru migranti spre Europa.

Sambata, intr-un discurs la Istanbul, presedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat ca Turcia va lasa frontierele deschise pentru a permite trecerea migrantilor, si a reprosat Uniunii Europene ca nu ajuta suficient Ankara.

‘Nu vom inchide portile’, a spus presedintele turc, afirmand ca 18.000 de migranti au trecut frontiera pentru a ajunge in Europa, incepand de vineri, o cifra imposibil de confirmat.

Mai mult despre:

Comentarii: