Ne-am saturat de minciuna!

opinii

Copac Delta Dunarii

Tot valul asta de furie amestecata cu bascalie ridicat de povestea cu drona arata ceva mai profund. Romania se confrunta acum cu cea mai mare vulnerabilitate pentru siguranta nationala.

Iohannis a trantit-o cum a primit-o pana la urma, foarte probabil chiar era convins ca asa e. Trebuia sa mearga personal sa caute drona, „ca pe Elodia”, cum i-a indicat primarul PSD din Ceatalchioi? Ar trebui insa sa vina o rafala de demiteri in randul lantului ierarhic, toti cei care l-au pus pe presedintele Romaniei in postura de a livra o informatie eronata in vazul intregii lumi ar trebui sa ajunga acum in groapa lasata de drona. Nu e vorba ca s-a facut Iohannis de ras, ci Romania a picat foarte prost, Romania este acum intr-o postura ridicola.

Dar toata furia care se manifesta acum arata ceva mai profund si mai grav: ca lumea e satula pana peste cap, pana peste varful Casei Poporului si al Catedralei Mantuirii, de minciuna, de toata aceasta minciuna care emana zilnic din partea partidelor, institutiilor, televiziunilor de propaganda.

Ne-a mintit Iohannis cu PSD-ul, ne-a mintit PSD-ul cu specialistii, ne minte Ciolacu cu reformele lui, mint institutiile cu „siguranta si incredere”, totul e o minciuna oriunde te uiti la varful statului si in maruntaiele lui. Minciuna si impostura, iar asta provoaca zilnic o tot mai mare neincredere in stat si in institutiile sale.

Neincrederea aproape generalizata a romanilor in stat, in institutiile statului, reprezinta cea mai mare vulnerabilitate pentru siguranta nationala, nu ca o drona a cazut in boscheti.

Un stat in care cetatenii sai nu mai dau doi bani pe institutii, in care institutiile sunt vazute ca asupritoare si profitoare, puse sa jecmaneasca, sa vaneze, sa dezinformeze, nu mai este un stat. Nu mai este o tara. Devenim o masa de indivizi care vorbesc aceeasi limba intr-un spatiu geografic, uniti eventual prin traditii si legati de pamantul pe care ne-am nascut, si care trebuie sa suportam niste unii cocotati pe capul nostru si cu mainile in buzunare noastre. Impostori, analfabeti, smecherasi de doi bani, niste creaturi care ne iau zilnic de prosti si buni de plata. Mai este acesta un stat, nu mai zic de civilizat sau european?

Ce mai avem acum este un stat cu institutii macinate de prostie si incompetenta, peste care niste unii toarna zilnic valuri de minciuna pentru a masca realitatea. Credeti ca oamenii nu vad, nu simt? Nu mai este mult pana la prabusire. In aceste conditii nici nu trebuie sa ne mai trimita cineva drone explozive, foarte multi dintre romani ii vor astepta pe invadatori ca pe niste izbavitori.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: