Neagra prin definitie. Olguta Vasilescu, nemultumita chiar si dupa ce Iohannis a promulgat legea pensiilor

politica

Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu, fost ministru al Muncii, a declarat luni ca promulgarea Legii pensiilor reprezinta o veste foarte buna pentru pensionari, dar a criticat faptul ca noul act normativ a fost blocat timp de sase luni de zile prin demersurile de contestare initiate de Opozitie si de presedintele Klaus Iohannis.

„Pentru pensionarii din Romania cred ca este o veste foarte buna faptul ca, in sfarsit, s-a promulgat aceasta lege, la care, iata, lucram de doi ani si jumatate, ne zbatem cu ea sa o avem intr-un final publicata in Monitorul Oficial si cred ca este o lege importanta, nu doar pentru pensionari, ci si pentru noi toti, ceilalti, care vom iesi, la un moment dat, la pensie”, a precizat Lia Olguta Vasilescu, la Parlament, intrebata despre promulgarea de catre presedintele Klaus Iohannis a noii legi a pensiilor.

Fostul ministru al Muncii a criticat in context faptul ca noua lege a pensiilor a fost blocata timp de sase luni de zile prin demersuri ale Opozitiei si sefului statului.

„Noi nu trebuie sa uitam faptul ca Parlamentul Romaniei a aprobat-o inca de anul trecut, a fost atacata la CCR pentru mai multe chestiuni. Ea a fost declarata constitutionala de Curte, s-a cerut doar ca pe trei paragrafe sa se clarifice mult mai bine niste termene, deci, practic, nu era nimic neconstitutional, dar, cu toate astea, s-a intarziat sase luni de zile, timp foarte important pentru specialistii de la Casa Nationala de Pensii care trebuie sa inceapa deja recalcularea a peste 5 milioane de pensii, va dati seama ce munca titanica, timp in care se putea organiza licitatia pentru soft, pentru ca, stiti foarte bine, conform legislatiei din Romania nu poti sa faci o achizitie pana cand legea nu apare in Monitorul Oficial. Deci, practic, au pierdut sase luni de zile pe care nu stiu cat de repede le vor putea recupera cei de la Casa de Pensii. Eu sper ca nu se va intarzia in niciun fel termenul din lege, de altfel nici nu au cum sa il intarzie pentru ca este prevazut in aceasta lege, dar este foarte adevarat ca ar fi avut sase luni in plus pentru recalcularea pensiilor”, a completat Lia Olguta Vasilescu, citata de Agerpres.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii adoptata de Camera Deputatilor pe 26 iunie, in forma reexaminata, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: