news

Nelu Tataru anunta cati pacienti sunt intubati si ventilati mecanic: „Noi suntem in momentul in care reevaluam fiecare caz in parte”

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat vineri ca 209 pacienti infectati cu noul coronavirus sunt intubati si ventilati mecanic.

„In spitalele suport COVID avem 1.050 de paturi de terapie intensiva complet dotate, in acest moment sunt 613 paturi ocupate, din care avem 209 persoane pe ventilator, cu intubatie invaziva. Noi suntem in momentul in care reevaluam fiecare caz in parte. Indicatiile noastre au fost pentru terapiile intensive de a reeavalua fiecare pacient.

Exista si acele paturi de terapie intermediara in care specificam ca acei pacienti care nu sunt pe ventilatie asistata si sunt pe un suport de oxigen, in functie de nivelul de insuficienta respiratorie pot beneficia de aceste paturi de terapie intermediara, celelalte, care sunt complet dotate cu ventilatoare, ramanand pentru cei care trebuie intubati. Evaluarea fiecarui pacient o face medicul curant. Evaluarea fiecarui compartiment de terapie intensiva este in functie de focarele existente in acea localitate sau in judetele din jur”, a spus Tataru, dupa ce a efectuat o vizita la Institutul National de Sanatate Publica.

Ministrul a afirmat ca va avea luni o intalnire cu medicii de familie in care se va discuta despre posibilitatea ca acestia sa participe la monitorizarea celor aflati in izolare, dar si la anchete epidemiologice.

„Noi vom avea o discutie si luni cu medicii de familie. Am gasit si solutii atat vizavi de Casa de asigurari de sanatate, cat si cu DSP-urile din localitate pentru a putea participa atat pentru monitorizarea celor aflati in izolare, cat si pentru anchetele epidemiologice”, a mentionat Tataru.

Intrebat daca medicii de familie ar putea sa fie platiti suplimentar, Tataru a raspuns: „Da. Exista si aceasta alternativa. Vom avea discutii luni. Casa de asigurari pregateste pentru luni o evaluare, la fel si DSP-urile”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: nelu tataru

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

2 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

26 de minute ago

Fostul sef al Politiei Costinesti a refuzat sa fie testat dupa ce a fost prins conducand „imprudent” prin Mangalia. S-a ales cu dosar penal

Fostul sef al Politiei Costinesti a fost prins in trafic, marti, in timp ce conducea…

53 de minute ago

SUA vor o forta multinationala cu participarea statelor arabe in Gaza. Trei state arabe au anuntat ca sunt dispuse sa trimita trupe

Administratia Biden incurajeaza statele arabe sa se alature unei forte de mentinere a pacii care…

58 de minute ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

2 ore ago

Carabinierii italieni au descoperit o retea de traficanti italo-albaneza, care se pregatea sa transporta droguri cu submarinul prin Marea Adriatica – VIDEO

Carabinierii Departamentului de Investigatii al Comandamentului Provincial Torino au arestat mai multi membri ai unei…

2 ore ago