Nesimtirea lui Sova. Ce masuri s-au luat impotriva politistilor care l-au bagat in fata la permise auto pe fostul senator PSD

politica

Doi lucratori ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) sunt cercetati disciplinar dupa ce ar fi facilitat preschimbarea permisului de conducere pentru fostul senator PSD, Dan Sova, anunta DRPCIV.

„In urma aspectelor semnalate in data de 06.04.2017, cu referire la activitatea de preschimbare a permiselor de conducere de catre Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Institutiei Prefectului jud. Ilfov, la nivelul unitatii noastre s-au declansat inca din cursul serii de ieri verificari ale acestor aspecte. Din verificarile efectuate a rezultat faptul ca doi lucratori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Ilfov, respectiv DRPCIV ar fi facilitat efectuarea unei operatiuni de preschimbare a permisului de conducere al unei persoane. Precizam ca nicio persoana cu functie de conducere nu a avut cunostinta de aceasta situatie. Avand vedere aceste aspecte, a fost declansata procedura de cercetare disciplinara care va stabili existenta sau inexistenta unei abateri disciplinare si aplicarea, dupa caz, a sanctiunilor, conform prevederilor legale”, se arata intr-un comunicat de presa al DRPCIV, citat de Mediafax.

Reprezentantii Directiei au confirmat ca este vorba despre cazul fostului senator Dan Sova.

Fostul parlamentar a fost surprins in timp ce ar fi fost ajutat sa „sara” randul pentru a-si preschimba permisul auto. Deputatul USR Cornel Zainea a postat pe Facebook mai multe fotografii in acest sens.

„Este o zi normala de joi in care merg sa-mi schimb permisul auto ce va expira in aceasta luna. Pare destul de aerisit; semn bun imi zic, dupa scandalul cu Tariceanu, cei de la Politie, au luat masurile necesare pentru a fluidiza cererile. Dupa ce platesc taxa la un ghiseu unde sunt lipite zeci de foi printate pe un perete, iau un bon de ordine si ma asez la coada. Aveam 5 persoane in fata, 2 ghisee erau functionale. Asadar un timp de asteptare foarte mic. Deodata surprind o scena care imi taie rasuflarea: un domn care presupun ca e un angajat la DRCPIV, il baga scurt in fata pe cineva venit de curand. Incerc sa imi amintesc fata teribil de cunoscuta a VIP-ului, apoi dintr-o data ma luminez: Dan Sova, chiar el! La iesirea lui din cabina nu apuc sa-i fac o poza inainte sa-si puna foarte rapid ochelarii de soare la ochi, omul e versat! Ca un veritabil jurnalist de investigatie ii urmaresc afara si il vad pe cercetatul penal multumindu-i cu o strangere de mana „pilei” care l-a ajutat sa nu-si iroseasca 7 minute din viata stand la rand ca o persoana normala. Nu stiu ce concluzie sa trag dar ma intreb daca vom reusi vreodata sa ne vindecam de aceste metehne.P.S. Evident ca n-am avut toate actele necesare din prima, mi-au lipsit vreo 2 copii xerox. Totusi personalul e tanar, civilizat, operativ. Pacat ca sunt fotati sa faca asemenea matrapazlacuri”, a scris deputatul USR pe Facebook, concluzionand postarea cu hastag-ul #ziuacasmecherii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: