externe

Netanyahu respinge propunerea Hamas de incetare a focului si promite ca va lupta pana la „victoria totala”

Benjamin Netanyahu a respins, miercuri seara, intr-o conferinta de presa, cererile Hamas de incetare a focului si a promis ca va continua ofensiva militara in Gaza pana la obtinerea „victoriei totale”, potrivit The Guardian.

La putin timp dupa intalnirea cu secretarul de stat american Antony Blinken, Netanyahu a declarat ca Israelul poate sa obtina victoria totala „in cateva luni”.

Netanyahu a promis ca va distruge Hamas si a exclus orice aranjament care lasa gruparea militanta palestiniana sa controleze total sau partial Gaza.

Israelul este „singura putere” capabila sa garanteze securitatea pe termen lung, a spus el, adaugand ca „A doua zi este a doua zi dupa Hamas. Intreg Hamasul”.

Hamas a inaintat, marti seara, propria propunere de incheiere permanenta a luptei prin intermediul mediatorilor din Qatar si Egipt, detaliind un plan in trei faze care se va desfasura pe o perioada de patru luni si jumatate.

Planul, ca raspuns la o propunere intocmita de SUA, Israel, Qatar si Egipt, prevede ca toti ostaticii vor fi eliberati in schimbul a sute de palestinieni inchisi de Israel, inclusiv militanti de rang inalt, si incheierea razboiului.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

21 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

55 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago