Nevasta lui „El Chapo” a fost arestata in statul Virginia. A incercat sa-l ajute pe Guzman sa evadeze

externe

Sotia fostului sef al cartelului mexican al drogurilor Joaquin ‘El Chapo’ Guzman a fost arestata luni in statul american Virginia sub acuzatia de trafic de stupefiante, a anuntat Departamentul de Justitie al SUA, potrivit DPA, citata de Agerpres.

In varsta de 31 de ani, Emma Coronel Aispuro, care are dubla cetatenie, americana si mexicana, este acuzata ca face parte dintr-o retea care aducea cocaina, metamfetamina, heroina si marihuana in SUA, conform documentelor din instanta.

Ea este de asemenea suspectata ca l-a ajutat pe Guzman, care a fost timp de 25 de ani liderul puternicului cartel al drogurilor Sinaloa, in indrazneata sa evadare din inchisoarea Altiplano din Mexic folosind o serie de tuneluri in 2015.

Conform autoritatilor americane, femeia a planuit o alta evadare din inchisoare a lui Guzman dupa ce ‘lordul drogurilor’ a fost arestat din nou in 2016.

Guzman este inchis in prezent intr-un penitenciar de maxima securitate in statul american Colorado.

In februarie 2019, juratii l-au gasit pe Guzman vinovat de toate capetele de acuzare, printre care participarea la o organizatie criminala, producerea si distribuirea internationala de cocaina si heroina, spalare de bani si utilizarea de arme de foc. Emma Coronel Aispuro s-a numarat printre persoanele prezenta in instanta.

El a fost extradat in SUA la inceputul lui 2017 pentru a fi judecat. Ca parte a acordului de extradare cu Mexicul, SUA au exclus pedeapsa cu moartea.

Mai mult despre:

Comentarii: