Nu are nevoie de tine. De ce toata lumea se TEME de o femeie INDEPENDENTA

life

Invatam fetele ca cel mai important lucru este sa se gandeasca la ele si sa aiba proprii bani. Insa cand o femeie reuseste sa izbandeasca in lumea reala, sa devina increzatoare, puternica si cu o gandire libera, instantaneu ne ferim de ea.

Fetele care au opinii vad imediat ca nu sunt binevenite: lumea se uita la ele incruntata si cu buzele stranse rigid. Cu toate acestea sustinem ca suntem deschisi si ne prefacem ca le incurajam. Cand transmitem astfel de mesaje care se contrazic, cum ar putea aceste fete sa vada limpede ce au de facut?

Le invatam sa fie sigure pe ele, insa fiecare hit de la radio ii apartine unei blonde care canta nu numai ca vrea, dar are nevoie de un baiat.

Le incurajam sa-si manifeste inteligenta, iar cand o fac, le spunem cat de radicale si de antipatice sunt.

Le instruim cum sa devina independente financiar, in acelasi timp in care le cerem sa se marite cu un barbat bogat.

Deci, care este motivul real pentru care societatea refuza sa accepte, in mod real si onest, o femeie independenta? Frica.

De unde vine aceasta frica? Ce se afla dincolo de suprafata? De ce fiecare se simte amenintat de o fata independenta?

Pentru ca ea nu cere permisiunea de a face ceva.

O femeie independenta nu are nevoie de tine ca sa-i spui ca este OK. Ea are propriul set de valori pe care si le-a inscris cu propria cerneala.

Ea a fost genul de fata care la scoala facea mai mult decat i se cerea, genul de studenta care ii complexa pe profesori in sala de clasa.

De ce ne temem atat de mult de o fata care merge dupa propriile reguli? Pentru ca nu ii este frica sa intre in necazuri. Deoarece „consecinte” este pentru ea doar un cuvant dintre multe altele.

Pentru ca ei nu ii este frica sa aiba opinii.

O femeie independenta ajunge la gandire independenta. Ea are cea mai importanta libertate dintre toate, libertatea spiritului. Si ar trebui sa stiti ca ea nu se teme sa-si exprime opiniile dintr-o perspectiva noua si bine argumentata. Ea nu se va lasa spalata pe creier pentru a gandi sau simti intr-un anume fel, mai ales cand contravine codului ei de valori. Ea are gene pentru a schimba lumea.

Pentru ca ea nu are nevoie de confirmarea ta.

Una dintre cele mai stralucitoare femei independente, Mohadesa Najumi, spunea: „Femeia care nu are nevoie de confirmare din partea nimanui este cel mai de temut om de pe planeta”.

Increderea de sine a unei femei independente nu se bazeaza pe ceilalti, aceasta provine dintr-un loc mult mai sigur si stabil: din ea insasi. Cand increderea de sine provine din tine si nu este dependenta de complimente si validari ale celorlalti, atunci aceasta este cea adevarata. Iar asta ii speria ca naiba pe ceilalti, scrie elitedaily.com.

Pentru ca ei nu ii este frica sa se bucure de glorie.

O femeie independenta nu se ascunde sub masca „falsei modestii”. Ea nu se va da inapoi sa spuna cat este de mandra ca reusit sa obtina ceva extraordinar. O femeie independenta este extrem de onesta, iar a pretinde ca nu este mandra de ea inseamna sa minta, iar acesta este cel mai rau dintre pacate.

Pentru ca ea intimideaza, in loc sa fie intimidata.

O femeie independenta nu este intimidata de ierarhie. Ea stie ca poate sta pe picioarele ei oriunde, iar acest lucru ii da zero motive sa aiba temeri. In schimb, ea este vazuta ca o fiinta care naste temeri, mai ales de catre cei care se folosesc de tactici ieftine pentru a obtine respectul celorlalti.

O femeie independenta stie ca autoritatea adevarata este bazata pe respect, nu prin actiuni murdare si cuvinte urate.

Pentru ca, de obicei, ea nu are nevoie de tine.

O femeie independenta ii sperie atat de tare pe oamenii obisnuiti pentru ca ea nu are nevoie de nimeni. Societatea le inspaimanta pe femei cu teorii conform carora nu se pot descurca singure, pentru a le putea controla.

Si femeile independente au nevoie de dragoste, ca orice alta fiinta umana. Insa partea frumoasa este asta: daca te indragostesti de o femeie independenta, iar ea te iubeste la randul ei, asta se intampla pentru ca te doreste, nu pentru ca are nevoie de tine. Aceasta este cea mai pura forma de iubire.

O femeie independenta si inteligenta accepta ca nu poate fi placuta de toata lumea si, spre deosebire de alte femei, asta nu o ravaseste. Sentimentele ei ar putea fi ranite cateodata, pana la urma nu este de piatra, dar pana la urma a facut pace cu ideea de a nu fi universal placuta si aprobata.

Ea trebuie sa fie sincera cu sine, cu toate ca trebuie sa obstacolele pe care le are de depasit par fara sfarsit. Pana la urma, oamenii independenti nu au ales niciodata calea cea mai usoara. De aceea ei sunt cei despre care vorbesc cartile de istorie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: