New York Post: „Cercetatorii NASA au detectat in Antarctica prezenta unui univers paralel”

externe

Un grup de cercetatori ai NASA care lucrau la un experiment in Antarctica au detectat dovezi ale prezentei unui univers paralel, in care regulile fizice opereaza in sens invers fata de universul nostru, anunta New York Post. In acest univers paralel, timpul ar curge inapoi.

In cadrul unui experiment de detectare a razelor cosmice au fost identificate particule care ar putea fi din afara universului nostru. In timpul experimentului Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA), cercetatorii NATO au inaltat un balon echipat cu o colectie de antene electronice care s-a deplasat deasupra Antarcticii, unde exista putin sau deloc zgomot radio pentru a interfera. Acesta a scanat peste un milion de kilometri patrati din peisajul inghetat, pentru a identifica particule cu energie mare care ar putea proveni din spatiu sau dintr-un univers paralel.

In primele doua zboruri n-au gasit nimic. Dupa cel de-al treilea, oamenii de stiinta au decis sa reanalizeze datele obtinute in trecut, in special acele semnale pe care le catalogasera drept zgomot.

Potrivit oamenilor de stiinta ANITA, particulele elementare cu energie scazuta numite neutrino pot trece complet prin Pamant, abia interactionand cu substanta planetei noastre. Totusi, obiectele cu energie mai mare sunt oprite de materia solida a Pamantului. Asta inseamna ca particulele cu energie mare pot fi detectate doar coborand din spatiu. Avand in vedere acest lucru, detectarea unei particule mai grele care „se ridica” din Pamant ar insemna ca aceste particule calatoresc, de fapt, inapoi in timp.

Explicatia pentru acest semnal este una ciudata. Ar putea reprezenta dovada pentru existenta unui univers creat in acelasi Big Bang ca al nostru, si care exista in paralel cu acesta. Totul pare sa se intample exact invers aici, ca intr-o oglinda. Pozitivul e negativ, stanga e dreapta si, de asemenea, timpul curge si el in sens invers.

Peter Gorham, cercetator in cadrul proiectului ANITA, afirma ca aceste „fenomene imposibile” ar putea fi cauzate de faptul ca in momentul Big Bang-ului, in urma cu 13,8 miliarde de ani, s-au format doua universuri, al nostru si inca unul in care timpul curge inapoi.

Mai mult despre:

Comentarii: