Nici nu s-au potolit bine protestele si inculpatul Dragnea vrea iar sa faca ordine in justitie: „Exista coruptie la DNA, sistemul trebuie schimbat in profunzime”

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea anunta ca este nevoie de o „schimbare profunda” in sistemul judiciar pe motiv ca exista „coruptie” si in cadrul DNA.

„Legea raspunderii magistratilor este o prioritate pentru toata lumea, atat pentru PSD, cat si pentru ceilalti (…) Pe mine ma intereseaza in primul rand sa identificam un pachet de masuri legale prin care judecatorii sa se simta mult mai protejati. Eu, ca cetatean roman, imi doresc ca atunci cand merg in fata unei instante, judecatorul sa judece doar din punct de vedere al legii si sa nu tina cont de alte elemente (…) Trebuie sa gasim cele mai bune solutii pentru o schimbare profunda in acest sistem”, a declarat, miercuri,¬†Liviu Dragnea, la Radio Romania.

Presedintele PSD se foloseste de inregistrarile cu procurorul Mircea Negulescu, date publicitatii de Romania TV, pentru a acuza ca exista coruptie si in cadrul DNA, justificand astfel un viitor nou asalt asupra justitiei.

„S-a tot discutat in ultima perioada in presa despre tot felul de influente asupra judecatorilor, asupra oamenilor din sistemul de justitiei. Noi consideram ca trebuie sa gasim cele mai bune masuri prin care sa nu se mai poata ajunge cu presiuni asupra judecatorilor.

Aseara am inteles ca au fost prezentate niste inregistrari cu un procuror. Eu nu am urmarit, dar aceste inregistrari nu lovesc numai in credibilitatea domnei Kovesi si a DNA, ci in tot sistemul, pentru ca ne arata ca inclusiv in acest sistem exista coruptie”, a mai spus Liviu Dragnea.

Citeste si: DNA reactioneaza cu duritate in cazul unui procuror prins ca si-a incalcat atributiile

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: