news

Niciun ucrainean nu a cerut azil in Romania in ultimele 24 de ore. De la inceperea conflictului din Ucraina, 4.415 cetateni ucraineni au solicitat azil in Romania

In ultimele 24 de ore, niciun cetatean ucrainean nu a depus cerere de azil, in tara noastra, anunta MAI intr-un comunicat de presa.

De la inceperea conflictului din Ucraina, 4.415 cetateni ucraineni au solicitat azil in Romania. Ei beneficiaza de toate drepturile prevazute de legislatia nationala.

Alte detalii din comunicatul MAI:

Politistii si jandarmii au prins in flagrant, in ultimele 24 de ore, 142 de posibili autori de infractiuni, care au savarsit 142 de fapte penale, iar fata de 16 persoane au fost dispuse masuri preventive: „Personalul structurilor operative a intervenit vineri la 4.418 evenimente, dintre care 2.946 circumscrise mentinerii ordinii publice, iar 1.472 circumscrise situatiilor de urgenta, in special pentru acordarea primului ajutor medical”.

La nivelul structurilor de politie au fost semnalate 755 de posibile infractiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. In cursul zilei de vineri au fost depistate noua persoane urmarite national sau international, fata de care au fost dispuse masurile legale.

„Tot in ultimele 24 de ore, echipajele de politie au actionat, la nivelul intregii tari, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera. Au retinut 677 de permise de conducere (dintre care 63 pentru consum de alcool si sase pentru consum de droguri sau alte substante interzise) si au retras 196 de certificate de inmatriculare”, arata sursa citata.

Politistii si jandarmii au constatat 9.285 de contraventii pentru care au fost aplicate amenzi in valoare de peste 3,3 milioane de lei.

Pompierii au desfasurat, vineri, 26 de controale pe linia prevenirii situatiilor de urgenta, fiind aplicate 82 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 195.300 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfasurat 1.235 de misiuni pentru acordarea asistentei medicale de urgenta, 52 pentru stingerea de incendii si 7 pentru descarcerare. Pe parcursul interventiilor pompierilor au fost salvate doua persoane.

Pilotii Inspectoratului General de Aviatie au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate in situatii de urgenta.

De asemenea, din data de 18.03.2022 si pana in prezent au fost emise 134.350 de permise de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare, 26 fiind acordate in ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrari este de 51,5%.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

35 de minute ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

O oră ago

Inca o rafinarie ruseasca a fost oprita dupa un atac nocturn cu drone ucrainene

Cel putin o instalatie a rafinariei ruse de petrol Slaviansk din Krasnodar Krai a fost…

34 de minute ago

Candidat PSD, retinut de DGA dupa ce a incercat sa mituiasca doi politisti cu 3.000 de lei

Un fost primar al comunei Pogana, Marcel Gifu, actual candidat PSD pentru un nou mandat…

O oră ago