externe

Turcia va trimite trupe in Kosovo. Un batalion va fi dislocat in perioada 4-5 iunie

Turcia intentioneaza sa trimita trupe in Kosovo, duminica si luni, ca raspuns la cererea NATO de a se alatura fortei de mentinere a pacii KFOR, in urma tulburarilor din nordul tarii, a declarat Ministerul turc al Apararii, potrivit Reuters.

Sambata, ministerul a cerut retinere si dialog constructiv pentru a rezolva o criza care ar putea dauna securitatii si stabilitatii regionale.

„Unitatea noastra desemnata (un batalion de comando) este planificata sa fie dislocata in… Kosovo in perioada 4-5 iunie”, a spus ministerul.

Criza politica care s-a transformat in violente in nordul Kosovo s-a intensificat de cand primarii etnici albanezi au preluat mandatul in zona cu majoritate sarba din regiune, ceea ce a determinat SUA si aliatii sai sa mustre Pristina. Populatia majoritara sarba a boicotat alegerile din aprilie, permitand alegerea ca primari a etnicilor albanezi.

In cadrul violentelor de luni, 30 de militari KFOR si 52 de sarbi care au protestat impotriva instalarii primarilor au fost raniti. Violenta a determinat NATO sa anunte ca va trimite trupe suplimentare, peste 700 de militari fiind deja in drum spre tara balcanica.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Ciolacu nu mai taie in carne vine: „E evident ca noi am pierdut razboiul cu retailerii”

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat joi invins in "razboiul cu retailerii". El a avut mai…

50 de minute ago

Germania: Angajatii au lucrat in jur de 1,3 miliarde de ore suplimentare in 2023, majoritatea fiind neplatite

In Germania, numarul orelor suplimentare prestate de angajati ramane astronomic de mare. Anul trecut, se…

21 de minute ago