Nicolae Banicioiu: Sa ma intrebe cineva daca sunt mortii ascunsi prin spitale, in saci, mi se pare deplasat

news

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a discutat la Adevarul Live despre starea ranitilor din clubul Colectiv, despre problemele referitoare la tratamentul acestora, dar si despre modul in care autoritatile au gestionat situatia de criza pana in acest moment.

„A fost o situatie cu care Romania nu s-a mai intalnit, am avut 188 de pacienti care au venit catre camerele de garda. Se facea un prim triaj in functie de leziuni, tot disceperatul nostru a distribuit pacientii.

Triajul a fost facut inca din ambulante dupa gravitate, numar pacienti si capacitatea si capabilitatea spitalului. Am preferat spitalele de urgenta, ale MS, cu sectii foarte bune de terapie intensiva pentru ca in acea etapa era nevoie de terapie intensiva si care puteau combina TI cu chirurgia plastica.

Triajul nu a fost haotic, a respectat pasii. In ora respectiva au fost chemati de acasa dupa un plan. Foarte multi au venit voluntar, directorii de spital imediat dupa incident au fost toti anuntati, au fost in dispozitiv din primele 20 de minute, au fost suplimentate garzile si adusi oameni de acasa.

Vreau sa va spun ca in paralel cu interventia de la UPU, era un numar foarte mare de victime.

Vorbim de o drama umana fara precedent. E greu de gestionat si dialogul cu apartinatorii. Cand ii spui unui om ca ai lui copil nu mai are sanse, e greu sa mai discuti cu el. Nu pot sa vorbesc cu fiecare apartinator in parte. Nici nu stiu daca e bine, pentru ca nu eu gestionez cazul respectiv, ci medicul curant. S-a incercat a se oferi toate informatiile.

Scenariile nu au putut fi demontate pentru ca preocuparea spitalelor nu a fost sa stea pe Facebook. Sa ma intrebe cineva daca sunt mortii ascunsi prin spitale in saci mi se pare deplasat. Sistemul sanitar trebuie sa ramana in picioare si dupa ce plec eu sau domnul Arafat”, a declarat ministrul Sanatatii pentru Adevarul Live.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: