Nicolae Robu (PNL) intra in razboi cu prefectul Timisului. Nu este de acord cu inchiderea teraselor la ora 23.00

politica

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu (PNL), nu este de acord cu terminarea programului de lucru la terasele din oras, la ora 23.00, asa cum a decis Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, in urma cu o zi. Primarul sustine ca ar fi trebuit lasat programul de pana acum, adica pana la ora 1.00.

UPDATE Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Timis a decis, duminica seara, eliminarea paragrafului care interzicea limitarea programului teraselor din Timisoara, intre orele 23,00-06,00, pe care l-a adoptat sambata, iar primarul Nicolae Robu a afirmat ca a fost „indus in eroare”, „de la nivel national, aceasta masura fiind doar o propunere, nu o dispozitie”.

”Inchiderea teraselor din Timisoara nu a fost decisa de Robu si nici de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, ci de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta! Robu a sustinut in permanenta, nicidecum oscilant, ca la Timisoara – eu nu-mi permit sa vorbesc despre alte orase pentru ca nu cunosc situatiile lor si nici nu ma preocupa – terasele trebuie lasate cu programul de pana acum – adica pana la ora 1.00 -, intrucat acest program nu a creat niciodata niciun fel de probleme in oras”, a scris Nicolae Robu, duminica, pe pagina sa de Facebook.

Edilul Timisoarei spune ca Guvernul nu are niciun amestec in aceasta chestiune.

”Guvernul n-are niciun amestec, NICIO VINA, in ce s-a intamplat! Pomenirea Guvernului in context a fost facuta eronat de catre unii membri ai Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care au inteles ca ar exista o decizie a Guvernului de limitare pana la ora 23.00 a programului teraselor valabila si pentru judetul Timis! Ei bine, NU EXISTA!”, mai scrie Robu.

Nicolae Robu a anuntat ca va solicita CJSU sa revina asupra acestei decizii.

Sambata, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a decis inchiderea tuturor teraselor din judet, incepand cu ora 23.00 si pana la ora 6.00. De asemenea, in sedinta CJSU Timis s-a mai decis obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile publice deschise, cu exceptia Pietei Victoria si a zonei de promenada din centrul orasului Timisoara.

Printre judetele in care CJSU a decis inchiderea teraselor intre orele 23.00 – 06.00 se numara Satu Mare si Vrancea.

Comitetul Natioal pentru Situatii de Urgenta a decis, in schimb, inchiderea localurilor la ora 23.00 in municipiul Bucuresti si in judetele Arges, Brasov, Constanta, Dambovita, Ilfov, Prahova si Galati.

Mai mult despre: ,

Comentarii: