Nicolicea anunta in ce tabara se plaseaza in razboiul din PSD: „CEx nu se face pentru detensionarea situatiei, ci pentru rezolvarea problemei”

politica

Deputatul social-democrat Eugen Nicolicea a declarat miercuri ca toate lucrurile semnalate in scrisoarea deschisa, transmisa de lideri ai PSD, ar fi trebuit discutate in cadrul conducerii partidului, subliniind ca demisia este un act unilateral. El a lasat sa se inteleaga ca il sustine pe Dragnea.

„Primul lucru este acela ca orice scrisoare deschisa creeaza niste efecte in spatiul public si cred ca aceste lucruri care erau scrise in scrisoare precum si orice alte lucruri ar fi trebuit sa fie, in ordinea fireasca, dezbatute in cadrul conducerii si dupa aceea sa se faca o declaratie de presa sau un comunicat cu problemele ridicate si cu raspunsurile la acele probleme. Evident ca, fiind o ordine inversa, efectele nu au fost cele pe care ni le-am fi dorit noi pentru partidul nostru”, a afirmat Nicolicea, intrebat, la Parlament, despre scrisoarea deschisa in care lideri ai PSD cer „demisia imediata” a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor si asigurarea interimatului la conducerea partidului de catre premierul Viorica Dancila, care este presedinte executiv.

In acest context, Nicolicea a precizat ca demisia este un act unilateral, care tine de vointa persoanei careia i s-a cerut demisia.

„Deci demisia este un act unilateral si despre actul unilateral, daca este facut, un act de vointa, raspunde cel caruia i s-a cerut demisia. Pe de alta parte, a cere demisia cuiva, eu am spus-o nu in acest caz ci in alte cazuri, este o solicitare ca nu tine ca rezolvare decat efectiv de vointa respectivului”, a adaugat Nicolicea, citat de Agerpres.

El a mai spus ca pana la aceasta scrisoare deschisa „toata lumea era incantata” de modul in care Liviu Dragnea conducea partidul.

Eugen Nicolicea a precizat ca, daca are o critica de facut, o va face in interiorul formatiunii politice.

Intrebat in legatura cu criticile din scrisoare privind modul in care s-au facut numirile in Guvern, el a raspuns: „Toate numirile stiu ca erau cu avizul CEx, nu stiu la ce se refera. Banuiesc ca vor fi foarte expliciti pe aceasta tema, vor da raspunsuri punctuale. Daca mi-aduc aminte, dintre semnatari, unii nu au fost de acord cu numirea dlui Tudose, altii cu a dlui Grindeanu, dupa care s-au repliat”.

In opinia lui Nicolicea, orice nemultumire va fi exprimata foarte clar la Comitetul Executiv National de vineri si va fi analizata acolo.

„CEx nu se face pentru detensionarea situatiei, ci pentru rezolvarea problemei. Au fost ridicate niste probleme, trebuie gasite niste raspunsuri si cred ca dupa aceea sunt luate anumite masuri, daca e nevoie. In aceasta situatie consideram ca ai un caz rezolvat, o sesizare cu un raspuns. (…) Nu putem sa vorbim inainte de o solutie ca ar insemna sa ne antepronuntam. Nu fac parte din CEx si nu sunt in masura sa ma pronunt. (…) Toate solutiile sunt amiabile atunci cand au loc in interiorul partidului si in cadrul unei conduceri, cele care nu sunt amiabile sunt cele care se lasa cu plecari din partid. In rest, sper ca nu asteptati numai unanimitati, sunt si pareri contrare, sunt solutii amiabile”, a aratat Nicolicea.

Totodata, intrebat daca vor fi plecari din partid, el a raspuns: „Nu, nu cred asa ceva”.

Paul Stanescu, Gabriela Firea si Adrian Tutuianu au semnat o scrisoare deschisa prin care cer „demisia imediata” a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor si asigurarea interimatului la conducerea partidului de catre premierul Viorica Dancila, care este presedinte executiv.

Mai mult despre: ,

Comentarii: