Nicolicea cere inchisoare pentru Ludovic Orban: „Faptul ca spui prostii si nu stii ce spui, nu este o scuza”

politica

Presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea, a declarat vineri, ca liderul PNL Ludovic Orban a indus in eroare organele judiciare cu plangerea penala depusa pe numele lui Dancila, fapta sanctionata cu inchisoare sau cu amenda.

„Faptul ca spui prostii si nu stii ce spui, nu este o scuza. Inducerea in eroare a organelor judiciare, sesizarea penala facuta prin denunt in cazul nostru, cu privire la existenta unei fapte prevazute de legea penala – tradarea cum zice el, cunoscand ca aceasta este nereala, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. Asta merita Orban, ca asta a facut. A facut o sesizare penala cu privire la existenta unei fapte prevazute de legea penala, tradarea, cunoscand ca aceasta este nereala”, a declarat Nicolicea pentru Mediafax.

Potrivit deputatului PSD, Orban a raspandit si informatii false prin care a pus in pericol securitatea nationala, fapta care se pedepseste si ea cu inchisoare.

„De asemenea, prin mijloace mass-media, a comunicat si raspandit date sau informatii false, cunoscand caracterul fals al acestora, punand in pericol securitatea nationala, relatiile noastre cu statul Israel, si asta este pedepsita cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Ramane sa vedem daca se autosesizeaza Parchetul. Asta se intampla cand vorbeste unul care nu prea citeste”, a mai sustinut el.

DIICOT a anuntat vineri clasarea cauzei ce o viza pe Viorica Dancila si in care erau cercetate infractiuni de inalta tradare, pe motiv ca fapta nu exista. Plangerea era facuta de Ludovic Orban.

Procurorii DIICOT au clasat joi dosarul care o viza pe Viorica Dancila si in care erau cercetate infractiuni de inalta tradare, divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala, uzurpare a functiei, divulgare a informatiilor secrete de serviciu sau nepublice si de prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau presedintelui cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului.

Anchetatorii au inchis aceasta cauza penala pe motiv ca fapta nu exista.

Pe 17 mai, presedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plangere la Parchetul General impotriva Vioricai Dancila si a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infractiuni, de la inalta tradare, divulgarea de informatii secrete de stat si uzurparea functiei publice. DIICOT anunta, pe 28 iunie, ca a inceput ancheta cu privire la fapte in cazul plangerii penale impotriva sefului Executivului.

Comentarii: