„Nicolicea, gunoierul partidului de guvernamant”. In 1994, deputatul Eugen Nicolicea a cerut ca Regele Mihai sa nu mai aiba voie niciodata sa intre in tara

news

Unul dintre liderii de seama ai PSD, partid care in aceste zile organizeaza manifestatii de omagiere a Regelui Mihai, cerea in 1994 ca Regele Mihai sa fie declarat „persoana non-grata pe teritoriul Romaniei”. Numele acestuia este Eugen Nicolicea.

Jurnalistii de la Recorder au descoperit in arhiva ziarelor din acea vreme declaratiile din Parlament ale lui Nicolicea. La scurt timp dupa ce Regele Mihai a fost oprit pe Aeroportul Otopeni si impiedicat sa intre in tara, Eugen Nicolicea (pe atunci deputat PDSR de Mehedinti) a luat cuvantul de la tribuna Parlamentului si a cerut Ministerului de Externe ca Regele sa fie declarat „persona non grata pe teritoriul Romaniei”.

nicolicea

„Evenimentul zilei” scria ca Nicolicea se referea la Rege cu apelativul „cetateanul Mihai Hohenzollern” si, pe langa solicitarea de a fi declarat persona non grata, cerea inclusiv pedepsirea parlamentarilor din Opozitie (Dinu Patriciu si Ticu Dumitrescu) care l-au intampinat pe Rege pe pista aeroportului.

Contactat de Recorder, Eugen Nicolicea a refuzat sa comenteze felul in care il infiera pe Rege cu 23 de ani in urma si ne-a inchis telefonul: „In primul rand, nu stiu despre ce vorbiti si in al doilea rand ma deranjati”.

Nicolicea era numit de presa anilor ’90 „un Vadim Tudor al Camerei Deputatilor”, liderul PRM fiind la acea vreme senator.

„Romania libera” scria: „Deputatul PDSR Eugen Nicolicea s-a suit la tribuna si a tinut un discurs care l-ar fi umplut de invidie chiar si pe Vadim. Intr-un limbaj de mahala, cu trimiteri obscene si de un umor grotesc si stupid, Eugen Nicolicea s-a referit mai ales la Dinu Patriciu care, profitand de imunitatea parlamentara, ‘a penetrat frontiera in ambele sensuri’, incercand sa forteze intrarea Regelui in tara”.

„Cotidianul”: „Eugen Nicolicea este, in ultimul timp, gunoierul partidului de guvernamant. Cand trebuie spuse lucruri care pe oricare alt deputat l-ar umple de rusine este scos la rampa Eugen Nicolicea”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: