Nicolicea, minciuna sfruntata la Cotroceni. Iohannis anunta ca detinutii politic nu i-au lasat nicio intrebare. Rolul lui Codrin Stefanescu

politica

Klaus Iohannis a declarat, intr-o intalnire informala cu presa, ca fostii detinuti politici, Ioan Muntean si Marin Iancu, nu i-au prezentat intrebarile despre tolerarea in functii de conducere a unor fosti tortionari, asa cum a afirmat deputatul PSD Eugen Nicolicea, care a participat la consultari.

Jurnalista TVR Ramona Avramescu afirma ca presedintele Iohannis i-a spus ca nu a primit nicio intrebare pentru referendum din partea celor doi „detinuti politic”.

„Eugen Nicolicea a venit pana la urma la declaratii cu cei doi fosti detinuti. Ne-a citit si doua intrebari pe care oamenii i le-ar fi propus lui Iohannis pentru referendum. Citez aproximativ: Frati romani, este moral, legal si constitutional ca fostii tortionari sa ocupe functii gigantice (sic!)?

Admit ca atunci cand l-am auzit pe Nicolicea, m-am distrat un pic incercand sa imi imaginez expresia lui Iohannis in fata sintagmelor ‘frati romani’ si ‘functii gigantice’. Asa ca dupa, intr-o discutie informala cu presedintele, l-am intrebat direct daca si cum a primit intrebarile. Si surpriza (sau nu): Iohannis le auzea prima data, cei doi nu ii lasasera nimic.

(Intre doua liveuri, m-am amuzat cu un coleg incercand sa ghicim autorul real al intrebarii ‘gigantice’. Eu nu sunt foarte avizata pe PSD, dar el a zis Codrin si am achiesat)”, a scris Avramescu pe Facebook.

La finalul consultarilor cu Iohannis, Nicolicea a prezentat cele doua intrebari pe care detinutii politici le-ar fi sugerat presedintelui: ”Frati romani, este moral,legal si constitutional, ca la 30 de ani de la Revolutia sangeroasa anticomunista din decembrie 1989 sa se tolereze in functii inalte de conducere foti tortionari?” si ”E normal ca la 30 de ani de la 30 de ani dupa caderea regimului opresiv, fostii tortionari sa fie promovati in functii gigantice de conducere?”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: