Nicusor Dan anunta ca PSD-istii au „prima sansa” la alegerile din Bucuresti daca partidele de dreapta nu ajung la un acord privind candidatii la sectoare

politica

Nicusor Dan a declarat luni, la RFI, ca neintelegerile dintre PNL, USR-PLUS si PMP privind stabilirea unor candidati unici la sectoare pot influenta negativ candidatura sa.

Intrebat daca neintelegerile dintre PNL, USR-PLUS si PMP privind stabilirea unor candidati unici la sectoare ar putea avea consecinte negative asupra candidaturii sale la Primaria Capitalei, Nicusor Dan a replicat: ”Ca sa va raspund pe scurt, da. Acum o sa dezvolt. Eu sper in continuare ca aceste negocieri sa se finalizeze pozitiv. In primul rand, in februarie aveam aceeasi discutie cu privire la un candidat unic la Primaria Capitalei si la inceputul lui martie a fost anuntul ca aceste partide au ajuns sa sprijine un candidat unic, deci avem un motiv de optimism, partidele au dovedit deja la momentul acela ca sunt rezonabile si pun interesul comun mai presus de un interes sau anumite orgolii sau dorinte firesti de afirmare ale propriilor membri, deci asta ne da un semn de speranta (…). Daca se merge cu candidati unici la sectoare, acestia au prima sansa, daca nu, prima sansa o au primarii in functie PSD”.

Nicusor Dan nu si-ar dori ca Traian Basescu sa intre in cursa electorala.

”Evident, este ceva ce nu-mi doresc, pentru ca este o persoana care are propriul sau electorat (…). Suntem in ipoteza unui singur tur, Traian Basescu are electoratul sau si ar fi mai bine pentru toti oamenii de dreapta sau cei care considera ca orasul merge intr-o directie gresita, ar fi mai bine ca ei sa aiba un candidat unic. Daca insa nu se ajunge la o intelegere, miscarea PMP-ului este fireasca, pentru ca au o locomotiva electorala, pe care trebuie sa o introduca in cursa cea mai vizibila, in alegerile locale”.

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan afirma ca PNL a facut destul de multe concesii in negocierile cu USR-PLUS pentru candidatii la primariile de sector din Bucuresti. El enumera faptul ca liberalii au renuntat la a avea candidati in patru sectoare si se declara in favoarea unei aliante care sa includa si PMP, avertizand ca, in cazul in care ar candida si Traian Basescu, despre care afirma ca acum ar avea in sondaje o cota de 17-18%, voturile s-ar faramita. El avertizeaza USR ca daca nu ajung la un compromis pentru formarea unei aliante, acestia nu vor castiga nicio primarie in Bucuresti.

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat ca, in cazul in care nu se va ajunge la un acord pentru candidati comuni in Bucuresti, candidatura lui Traian Basescu este o oprtiune ”extrem de serioasa”. Si Traian Basescu a afirmat saptamana trecuta ca, daca va fi nevoie, va candida, decizia fiind luata in functie de formarea aliantelor politice.

”Daca va fi nevoie, o sa o fac. Depinde care sunt evolutiile. Daca se va reusi o alianta corecta a fortelor de dreapta, sigur ca PMP, care l-a sustinut pe Nicusor Dan de la bun inceput, va fi in regula, dar daca va fi o alianta in care sa se spuna, voi sustineti-l pe Nicusor Dan, dar noi nu suntem de acord cu liste comune la Consiliul General sau la sectoare, asta e bataie de joc. Adica eu doar sa sustin candidatul altcuiva, asta nu functioneaza si atunci toate optiunile sunt deschise pentru promovarea PMP”, a declarat Traian Basescu, la Digi 24, marti seara.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: