politica

Nicusor Dan crede in posibilitatea de a fi candidatul unic al dreptei pentru Bucuresti: „Port discutii cu USR, PNL, PMP, Forta Dreptei si REPER”

Primarul general al Bucurestiului, Nicusor Dan, a declarat, luni, ca el considera ca ar putea fi candidatul dreptei la Primaria Capitalei si a mentionat ca poarta discutii in acest sens cu USR, PNL, PMP, Forta Dreptei si REPER.

„Eu cred ca exista aceasta posibilitate, daca ne intoarcem patru ani in urma, parea imposibila si totusi a existat intelepciunea partidelor de dreapta sa aiba candidatii unici la cele sapte primarii din Bucuresti. (…) Sunt in discutii, evident, cu toate partidele de dreapta (…) toate partidele de dreapta inseamna USR, PNL, PMP, Forta Dreptei, REPER, in opinia mea”, a spus Nicusor Dan, luni, la Digi 24.

El considera ca, avand in vedere ca sunt mai multe randuri de alegeri in 2024, calculele sunt mai „complicate” decat in urma cu patru ani. „Partidele sunt intr-o perioada in care fac sondaje, cantaresc diferite strategii, probabil ca mai dureaza pana cand o sa avem un anunt definitiv care vor fi candidatii la primariile din Bucuresti (…) Sondajele pe care le-am vazut (…) spun (…) ca daca dreapta are doi candidati, castiga candidatul PSD-ului, daca dreapta are un candidat, castiga candidatul dreptei”, a punctat Nicusor Dan.

Totodata, el a afirmat ca nu este o idee buna comasarea alegerilor locale cu primul tur al celor prezidentiale, pentru ca mesajele sunt diferite.

„Locuitorii dintr-o comuna, un oras, municipiu au probleme pe care trebuie sa le adreseze primarului si candidatilor la primarie. Primul tur al alegerilor prezidentiale se refera la subiecte nationale, la chestiuni care tin inclusiv de sfera relatiilor externe ale Romaniei, deci, sunt subiecte diferite. (…) Nu cred in acest scenariu in care cele doua alegeri vor fi comasate”, a adaugat Nicusor Dan.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Parlamentul estonian a adoptat o lege care permite confiscarea activelor rusesti ca daune de razboi in folosul Ucrainei

Deputatii estonieni au adoptat miercuri un act care permite utilizarea activelor rusesti inghetate in cadrul…

7 minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

37 de minute ago

Imagini transmise de satelitii americani de spionaj sugereaza ca Marina Militara chineza ar fi construit primul portavion de drone din lume

Marina Militara chineza a construit in secret ceea ce ar putea fi prima nava dedicata…

O oră ago

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de violente sexuale

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenta sexuala de 16 femei, dintre…

2 ore ago

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

2 ore ago

Lui Elon Musk nu i-a placut ce i-a spus una dintre subalternele sale de la Tesla, asa ca a concediat-o, odata cu intregul departament al acesteia

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pare decis, prin masurile controversate luate in ultimele saptamani,…

3 ore ago