Nicusor Dan i-a dat afara din parcarea Primariei pe functionarii Primariei. Locurile de parcare pot fi ocupate de acum de catre orice bucurestean

politica

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat vineri ca angajatii din primariei nu mai au locuri de parcare rezervate langa institutie si ca acestea vor putea fi ocupate de catre orice bucurestean.

„Aplicarea regulamentului de parcare incepe cu Primaria. Niciun angajat al primariei (nici eu) nu va mai avea loc rezervat pe strazile din jur. Incepand de marti, toate locurile de parcare din jurul primariei vor avea statut de „parcari albastre” si vor putea fi folosite, prin plata cu ora sau cu abonament, de oricine doreste.

Precizez, ca sa nu persiste confuzia, ca singurele modificari incepand de marti vizeaza „parcari albastre”.

Nu vor exista modificari la „parcarile albe”, parcari de resedinta care tin de primariile de sector si se supun altui regim, nici pentru locuri de parcare nemarcate (de exemplu parcarile la marginea bordurii).
Scopul Primariei Generale e sa descongestioneze traficul in zona centrala si sa redea pietonilor cat mai multe dintre trotuare”, a transmis Nicusor Dan.

In 2017, numerosi bucuresteni au reactionat indignati dupa ce Primaria condusa atunci de Gabriela Firea a taiat o bucata de pe trotuarul de pe bd. Regina Elisabeta, in fata primariei, pentru ca masinile cu sefii primariei sa poata opri chiar in fata intrarii principale.

„Primaria Capitalei isi face alveola pentru ca masinile oficialilor sa poata parca fix in fata institutiei. Asta inseamna ca masinile respective vor circula pe banda dedicata RATB? Si daca vin dinspre Universitate? Vor face si un giratoriu? Gandindu-ne la Viena, orasul ales drept model de smart-city de catre chiar doamna primar Firea, stim ca primaria de acolo nu are parcare in fata intrarii. Cum facem doamna Primar? Ne uitam la ei dar facem altfel?”, a postat Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania pe pagina de Facebook.

Primaria a sustinut atunci ca alveola nu este o parcare.

„Primaria Municipiului Bucuresti a amenajat in fata sediului din B-dul Regina Elisabeta o alveola pentru ACCESUL autovehiculelor ce insotesc demnitarii si/sau delegatiile oficiale care viziteaza Primaria Capitalei. Alveola are o lungime de aproximativ 26 m si permite stationarea simultana a trei autoturisme. Precizam ca acest spatiu NU este destinat parcarii autovehiculelor , dupa urcare/coborare oficiali masinile parasesc acest spatiu si sunt parcate in spatiile special amenajate din strazile Anghel Saligny si Elie Radu. Subliniem, de asemenea, ca aceasta constructie s-a realizat cu toate avizele solicitate de legislatia in vigoare, inclusiv avizul Ministerului Culturii”, se arata intr-un comunicat emis de municipalitate.

Mai mult despre: ,

Comentarii: