Nicusor Dan nu vrea sa-i fie marit salariul de primar: „Nu e oportun pentru acest moment”

politica

Edilul general al Capitalei, Nicusor Dan, este de parere ca nu este oportuna in acest moment majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene si a personalului din aparatul de lucru al primariilor.

„Consider ca nu e oportun pentru acest moment (…). Pe de alta parte, avem o problema in administratia publica locala, in sensul ca Legea salarizarii unitare coreleaza sau mai precis limiteaza salariile pe care le pot avea diferite tipuri de functionari cu salariul viceprimarului si in felul asta (…) daca pentru pozitiile de executie, in opinia mea, salariile din interiorul autoritatilor locale sunt mai bune decat cele din privat si poate nemeritat, in ceea ce priveste salariile pozitiilor de director, ele sunt mult mai mici decat in piata”, a declarat Nicusor Dan, miercuri, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a semnalat ca nu pot fi atrasi cei mai buni manageri, daca sunt mai bine platiti in mediul privat.

„Suntem o primarie care avem un buget de – sa zicem – 4 miliarde de lei pe an. Nu o sa-ti vina un director de investitii, care castiga in privat 5.000-6.000 de euro, nu o sa-ti vina pe un salariu de 2.500 de euro. Si atunci pe pozitia asta si pe inca cinci, sase, zece pozitii importante pe care tu ai vrea sa aduci din piata ce este mai bun, nu o sa reusesti niciodata. E un lucru pe care ar trebui sa il avem in vedere cand vorbim de legea salarizarii unitare”, a adaugat Nicusor Dan.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de aprobare a OUG 115/2022, aproband un amendament care prevede cresterea salariilor pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene si a personalului din aparatul de lucru al primariilor.

Comentarii: