No comment. „Raman acelasi Marcel Ciolacu, un om de buna credinta. Am venit sa-l ajutam pe domnul Citu”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca nu a avut acces, in intalnirea cu premierul Florin Citu, la PNRR, precizand ca social-democratii isi doresc un Plan national „transparent” si „descentralizat” in teritoriu.

„Nu am avut placerea de a avea acces la PNRR. Au fost prezentate niste principii si cam care este viziunea. Avem o promisiune ca ni se va trimite acest plan ca sa il putem discuta mai aprofundat, cu specialistii, ca sa vedem cum gasim totusi niste mecanisme clare si transparente de acces si de absorbtie a acestor bani. Nu am avut detaliile reformelor. Aveam si noi propuneri de reforme in acest moment pentru a fi prinse in PNRR, urmand totusi ca acestea sa fie discutate de specialisti cu ministrul Fondurilor Europene. Din punctul nostru de vedere, in continuare PNRR nu are coerenta si o viziune clara (…) a motorului economic din toata Europa. Nu cunoastem concret ce granturi vor merge catre IMM-uri, nu cunoastem reforme pe zona de pensii si speram sa ne revina aceste informatii”, a afirmat Ciolacu, joi, dupa intalnirea cu premierul Florin Citu.

El a subliniat ca PNRR „nu este un plan secret”.

„Nu ne intereseaza componentele care se afla inca in negociere. Speram sa deblocam acest lucru si sa stabilim impreuna un calendar de prezentare a PNRR in Parlament.(…) Asteptam sa primim PNRR si sa discutam cu specialistii aplicat pe fiecare domeniu, asteptam mecanismele transparente. Am asistat cu totii la un efort de centralizare a PNRR, nu de descentralizare. Noi venim, in continuare, cu ideea de descentralizare in teritoriu a acestui PNRR, nu de centralizare in pixul unui anumit ministru, bun sau rau, cum este el. (…) Ne intereseaza ca acest PNRR sa fie cat mai transparent si descentralizat”, a explicat Ciolacu.

Presedintele PSD a mentionat ca intalnirea „s-a finalizat cu o promisiune”.

„Raman acelasi Marcel Ciolacu, un om de buna credinta. Am venit cu credinta ca vom iesi, tot astazi, cu un plan pentru romani. Nu s-a reusit acest lucru. Am venit sa-l ajutam pe domnul Citu sa iasa din impas, pentru ca deja au trimis doua planuri, pe care Comisia le-a respins. Daca doreste sa avem un plan national acceptat de toata lumea, cred ca este bine sa continuam aceasta colaborare”, a adaugat Ciolacu, citat de Agerpres.

Referindu-se la salariul minim european, Ciolacu a apreciat ca exista „o problema de comunicare intre institutiile statului”.

„Eu l-am intrebat pe domnul prim-ministru de ce MAE a facut recomandarea tuturor europarlamentarilor sa voteze in Parlamentul European impotriva salariului minim european. Domnul Citu a spus ca daca aceasta recomandare a fost facuta de MAE, si-o asuma. Nu stiu daca isi asuma ceea ce a semnat domnul presedinte Iohannis, ca e de acord cu salariul minim european. E o problema de comunicare intre institutiile statului”, a mai spus Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: