Noaptea mintii. Razvan Cuc il acuza pe Orban pentru o decizie luata chiar de Dancila: „Sa va fie rusine!”

news

Razvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, il acuza pe Ludovic Orban ca a blocat construirea autostrazii Comarnic-Brasov, care se putea realiza cu ajutorul unui consortiu chinez-turc, insa aceasta asociere a fost anulata chiar de catre fostul premier PSD Viorica Dancila.

„Domnule Orban: ‘Vrabia malai viseaza’, daca tot ne vorbiti de autostrada Comarnic-Brasov. Domnule prim-ministru chiar ne luati, pe toti, de fraieri !!!!

Premierul tarii mele ne spune ca daca ramane la guvernare (doar daca ramane, altfel nu) autostrada Comarnic-Brasov ( de fapt Ploiesti-Brasov) va fi gata in 5 ani! Sa va fie rusine!!! Contractul pentru aceasta autostrada, cu consortiul chinezo-turc, putea fi semnat si atunci da, se putea avansa un astfel de termen!!!!

Nu-i problema, poate nu stati atat de mult la Palatul Victoria, dar atat cat stati poate veniti si cu solutii concrete pentru acest obiectiv dorit atat de mult, de toti romanii.

Domnule Orban, daca nu aveti solutii, gasiti-va alte subiecte. Va recomand eu unul: cel creat de domnul Citu, de la finante, cel cu recesiunea economica. Poate doar asa ar mai fi sanse minime sa va creada cineva, dar nu mai sunt sigur nici de faptul ca va mai crede cineva, nici macar cei mai infocati simpatizanti.

Ati blocat tot ce se putea, in toate domeniile. De infrastructura nici nu mai vorbesc, dar aveti, totusi, tupeul sa mai avansati si termene.

Prin tot ceea ce faceti va razbunati pe romani, nu pe PSD! Nu doar PSD merge pe autostrazi sau cai ferate. Pe infrastructura merg romanii si, stiti si dvs( sau nu?), ca infrastructura e unul din motoarele economiei.

Cati ani vreti sa stati la guvernare sa ne dati, macar, solutii cu privire la acest obiectiv? Ca de construit am inteles, va trebuie 5 ani”, a scris Cuc pe Facebook.

Insa chiar fostul premier Viorica Dancila, in mandatul careia Cuc a fost ministru al Transporturilor, a anulat asocierea cu consortiul chinezo-turc.

„Autostrada Comarnic-Brasov este in parteneriat public-privat. Am avut solicitari din partea unei societati chinezo-turce. Eu am luat hotararea, impreuna cu colegii mei, sa scoatem din parteneriat public-privat, iar in prima sedinta de CSAT aceasta autostrada sa devina de importanta nationala sau de infrastructura critica, astfel incat sa putem sa demaram cit mai repede lucrarile la aceasta autostrada”, a anuntat, in iulie 2019, premierul PSD Viorica Dancila.

Dancila a adaugat ca procedurile sunt complicate: „La noi s-a format aceasta institutie a contestatiilor si pentru a trece de toate aceste obstacole cred ca solutia este ca aceasta autostrada sa devina de importanta nationala, astfel incat sa incepem executia cat mai repede din fonduri guvernamentale”.

La sfarsitul anului 2018, premierul Viorica Dancila spunea ca termenul realist pentru finalizarea autostrazii Comarnic- Brasov este anul 2024, dar spera ca santierul sa fie gata mai devreme, in conditiile in care la inceputul lui 2019 urma sa fie desemnat constructorul castigator.

In vara anului 2018, Ministerul Transporturilor renunta la colaborarea pe proiectul de autostrada cu Banca Mondiala si a decis ca autostrada trebuie construita in parteneriat public-privat.

Mai mult despre: ,


Comentarii: