externe

Noi amenintari nucleare la Russia 1 TV: „Franta va fi dezarmata intr-o clipa si insulele britanice vor ajunge sub apa”

Un prezentator al televiziunii de stat ruse si propagandist al Kremlinului a lansat o noua amenintare nucleara impotriva SUA, relateaza Newsweek.

Prezentatorul Dmitri Kiseliov lansat amenintarile in timpul unei emisiuni de la postul de televiziune de stat Russia-1. Un fragment din emisiune a fost distribuit pe X, fostul Twitter, de catre jurnalistul Francis Scarr de la BBC Monitoring.

„El spune ca, daca NATO trimite trupe in [Ucraina] pentru a invinge [Rusia], armele nucleare vor lovi centrele de decizie si locurile de lansare [din SUA]. [Franta] va fi ‘dezarmata intr-o clipa’ si ‘insulele britanice vor ajunge sub apa'”, a relatat Scarr

Propagandistii de la Kremlin au avertizat deseori cu privire la un razboi mondial iminent si la lovituri nucleare ale Rusiei pe teritoriul NATO din cauza ajutorului si armelor furnizate Kievului de catre administratia Joe Biden si membrii aliantei militare.

„Daca tarile NATO isi vor desfasura fortele in Ucraina pentru a infrange strategic Rusia, atunci va veni exact acel moment despre care a vorbit Putin: ‘De ce avem nevoie de o lume daca Rusia nu este in ea?’. In acest caz, vom trimite totul sa zboare peste tot! Rachete Sarmat, Yars si Avangard”, a declarat Kiseliov.

Prezentatorul televiziunii de stat a adaugat: „Dar ar fi mai bine sa nu ducem lucrurile atat de departe. Si aceasta nu este propaganda”.

Ideea ca un razboi nuclear ar putea izbucni pe fondul conflictului din Ucraina a fost lansata de numerosi oficiali rusi, inclusiv de Dmitri Medvedev, fost presedinte si prim-ministru al Rusiei.

Putin a declarat in timpul discursului sau anual despre starea natiunii, tinut la Moscova la 29 februarie, ca „fortele sale nucleare strategice sunt in stare de pregatire deplina”. Liderul rus a declarat inca din septembrie 2022 ca Rusia ar fi pregatita sa foloseasca arme nucleare pentru a-si apara „integritatea teritoriala”, adaugand ca „nu este o cacealma”.

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat la inceputul acestui an ca nu exista „nicio limita” in ceea ce priveste sprijinul Parisului pentru Kiev si a adaugat ca „nimic nu ar trebui sa fie exclus” atunci cand vine vorba de acordarea de asistenta Ucrainei in razboiul in curs.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

4 ore ago

„Rusia nu are planuri de a cuceri Harkovul”, sustine Putin: „Vrem sa cream o zona tampon pentru a proteja Belgorodul”

Rusia nu intentioneaza, acum, sa cucereasca Harkovul din nord-estul Ucrainei, a declarat vineri presedintele rus…

2 ore ago

„Cel mai mare ochi de pe cer”: Marea Britanie a inceput lucrarile la cel mai mare telescop din lume, acesta va putea cauta planete locuibile – Video

Marea Britanie este pregatita sa construiasca cel mai mare telescop optic terestru din lume: Extremely…

2 ore ago

AUR se lauda cu faptul ca procurorii DNA i-ar fi deschis dosar penal lui Nicusor Dan: „S-a inceput urmarirea penala in urma plangerii noastre”

Mihai Enache, candidatul AUR la Primaria Capitalei, a afirmat vineri ca procurorii DNA au inceput…

O oră ago

Un val de „caldura imposibila” a lovit Filipine in aprilie. Oamenii de stiinta avertizeaza ca urmeaza si mai rau

Valul de caldura record care a parjolit Filipinele in aprilie ar fi fost imposibil fara…

2 ore ago