externe

Derapaj jenant al premierului filorus Fico, dupa ce slovacii au strans 4 milioane de euro pentru armata ucraineana: „E ca si cum ai trage un vant intr-un copac!”

Premierul slovac Robert Fico i-a ridiculizat pe compatriotii sai care au strans din donatii 4 milioane de euro pentru a sprijini Fortele Armate ucrainene, sustinand ca el prefera o solutionare pasnica si o incetare a focului in locul ajutorului militar.

In timpul unui interviu acordat unui post de televiziune si citat de site-ul UNN, Fico a fost intrebat despre atitudinea sa fata de initiativa populara de a strange fonduri pentru munitie pentru Ucraina.

La inceput, premierul a evitat sa raspunda in toate modurile posibile, dar in cele din urma a spus ca „oamenii au dreptul sa creada ca gloantele si bombele sunt mai importante decat sa ajute bolnavii de cancer din Slovacia. Daca am spune astazi ca hai sa facem o colecta pentru bolnavii de cancer, probabil ca nu am strange atat de multi bani”, a subliniat Robert Fico.

Potrivit acestuia, Slovacia ajuta in mod constant Ucraina. Premierul slovac a spus insa ca lasa fiecare cetatean al Republicii Slovace sa faca ce vrea cu banii sai: „Este decizia lor, dar stiti ce spun cehii? Ze prd do Stromovky (poate fi tradus ca „a trage un vant in copac”). Imi pare rau pentru expresie, e doar simbolica”, a afirmat premierul.

In plus, el a subliniat ca banii alocati de Statele Unite si Uniunea Europeana pentru sprijinul militar acordat Ucrainei „nu vor schimba nimic. Peste un an sau doi, va fi la fel – toti banii vor fi cheltuiti, poate ca se va fura ceva, dar nu se va schimba nimic in Ucraina si vom ramane acolo unde suntem. Aceasta este pozitia mea. De aceea, voi continua sa prefer o solutie pasnica, o incetare a focului cu orice pret”, a declarat seful guvernului slovac.

Reamintim ca Slovacia si Ungaria au refuzat sa participe la finantarea initiativei cehe de achizitionare a 800.000 de proiectile de artilerie pentru Ucraina, invocand opozitia lor fata de furnizarea de arme letale si convingerea ca conflictul nu are o solutie militara.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

5 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

10 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

10 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

9 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

9 ore ago