Noi atacuri ale PSD, Alianta Vestului i-a bagat in sperieti. Liderii PSD fac eforturi sa „desfiinteze” proiectul

politica

Presedintele PSD Arad, deputatul Dorel Caprar, considera ca Alianta Vestului (AVE), anuntata recent de primarii din Arad, Cluj-Napoca, Oradea si Timisoara, ”nu e altceva decat o alianta politico-electorala”, care nu va putea face niciun kilometru de autostrada, pentru ca un astfel de proiect de infrastructura nu este de competenta primarilor. Caprar spune ca o asociere de tipul AVE nu e ceva nou, pentru ca exista 391 de astfel de cooperari in tara, si nu e nici de condamnat ”atata timp cat se doreste cu adevarat dezvoltarea zonei de vest a Romaniei si nu este doar un exercitiu de imagine in pre-campania pentru Parlamentul European”.

”Mult mediatizata Alianta a Vestului nu e altceva decat o alianta politico-electorala, cel putin pentru primarul Gheorghe Falca, aflat in cadere libera in sondaje, care o foloseste pentru a obtine un capital de imagine, in tentativa de a ajunge pe un loc eligibil pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. Trebuie spus din capul locului ca atat PSD, cat si Guvernul Dancila sustin cooperarea intre comunitatile locale, indiferent ca sunt din vest, est, sud sau nord. Poate opinia publica nu stie, dar la nivel national exista aproape 400 de astfel de cooperari, mai precis 391. Inclusiv la nivelul judetului Arad exista asocieri intre comunitatile locale, pe apa, canalizare, deseuri, iar in ultima perioada mai multe comune si orase se unesc in astfel de asociatii, pentru a obtine extinderea retelei de gaz. Asadar, ceea ce propun cei patru primari PNL care au format aceasta alianta nu e nici nou, nici de condamnat, atata timp cat se doreste cu adevarat dezvoltarea zonei de vest a Romaniei si nu este doar un exercitiu de imagine, in pre-campania pentru Parlamentul European”, a declarat, miercuri, deputatul Dorel Caprar, citat de news.ro.

Liderul PSD Arad considera ca promisiunile AVE nu vor putea fi duse la indeplinire.

”Programul pe care il anunta Gheorghe Falca poate fi considerat in mare parte o declaratie de sustinere a Guvernului si a proiectelor guvernamentale care se afla deja in desfasurare in vestul tarii, dar pe care primarul Aradului lasa impresia ca le-a scos din joben si ca-i apartin. Toate autostrazile si caile ferate la care se refera sunt pe harta nationala pe care o are in vedere guvernul. Singura diferenta e ca cele patru primarii sau alianta nu pot face niciun kilometru de autostrada, asta o stie si un ucenic in ale administratiei. Primarii nu pot semna un proiect de autostrada, pentru ca un astfel de drum nu trece doar prin patru orase sau doar printr-o regiune, ci este parte a retelei nationale de drumuri”, a declarat Caprar.

Deputatul acuza ca Aradul a obtinut doar o treime fata de fondurile atrase de Oradea in perioada 2012-2016, sau jumatate din fondurile atrase de Suceava, Hunedoara, Dolj ori Bistrita-Nasaud.

”Cu alte cuvinte, suntem la coada clasamentului la acest capitol. Si probabil vom fi codasi si in aceasta alianta, daca ea va trece vreodata de stadiul de vehicul electoral”, considera Caprar.

Mai mult despre: ,

Comentarii: