externe

Noi atacuri masive cu rachete, intreprinse de rusi in aceasta dimineata impotriva Kievului si a altor mari orase din Ucraina

Numeroase explozii au fost auzite la Kiev in dimineata zilei de 2 ianuarie, a anuntat primarul Vitali Klitsciko, in contextul celui mai recent atac in masa al Rusiei asupra Ucrainei. Fortele aeriene ucrainene au emis un avertisment de amenintare aeriana pentru toate oblasturile ucrainene.

Unele facilitati si cladiri rezidentiale din mai multe cartiere ale capitalei au ramas fara energie electrica, a afirmat Klitsciko, citat de cotidianul Kyiv Independent.

Potrivit primelor informatii, un total de 16 bombardiere rusesti Tu-95 au lansat rachete asupra Ucrainei in noaptea de 1 spre 2 ianuarie. Rachetele au intrat pe teritoriul Ucrainei in primele ore ale zilei de 2 ianuarie. Avertizari de raid aerian sunt in vigoare in intreaga tara.

Resturi de rachete au cazut pe acoperisul unei cladiri rezidentiale cu mai multe etaje din districtul Pecherski, a anuntat Administratia militara a orasului Kiev prin intermediul canalului sau de Telegram. In districtul Obolonski, resturile au cazut pe teritoriul unui depozit, in timp ce in districtul Holosiivski – intr-o zona deschisa a unui parc al orasului.

In districtul Podilski, o instalatie de infrastructura ar fi fost lovita si o conducta de gaz ar fi fost avariata, a raportat Klitsciko. Pompierii si echipele de interventie au ajuns deja la fata locului. Nu au fost raportate victime pana la ora locala 7:30 a.m.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Siniehubov, a raportat ca orasul a fost atacat de  rachetele rusesti, in timp ce a indemnat locuitorii sa se adaposteasca imediat.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

16 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

16 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

16 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

6 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

16 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

16 ore ago