Noi imagini ale groazei din spitalele romanesti! Pacienti umiliti la sectia de Boli Psihice a Spitalului Judetean din Targoviste

news

Pacienti carati pe paturi improvizate, mizerie, spatii insalubre. Sunt imagini greu de privit, pe care deputatul Emanuel Ungureanu le-a publicat pe pagina lui de Facebook.

”Acestea sunt imaginile UMILINTEI, a jegului absolut care au domnit peste sectia de Boli Psihice Acuti a Spitalului Judetean din Targoviste zeci de ani!”, scrie parlamentarul.

In fotografii se observa cum pacientii sunt carati in paturi improvizate sau in carucioare, pe scari, pentru ca nu exista rampe amenajate pentru bolnavii dependenti de un scaun rulant.

”Pana la vizita mea de saptamana trecuta, peisajul in acest loc al groazei arata dupa cum urmeaza:
1.Bai jegoase fara capac la WC, fara oglinda la baie, rugina pe calorifere si baterii, spatii inguste in care nu poti intra cu scaun rulant.(foto 3, 4)

2.Geamurile termopan instalate in bataie de joc de o firma de partid sunt de proasta calitate, exact ca lucrarile de izolare termica a cladirii care permit mucegaiului sa domine toate incaperile! (foto 10)

3. Tavanul este gaurit de apa care s-a infiltrat in acoperisul refacut in bataie de joc pe bani multi.
Apa din tavan patrunde prin mai multe gauri si este colectata intr-un butoi improvizat( foto 5, 7)

4. Curtea se inunda la orice ploaie putin mai serioasa.(foto 6)

5. Jegul gros si panzele de paianjen domina geamurile nespalate de luni bune (foto 11)

6. Personalul nu a avut niciodata o garderoba, stiu, pare incredibil, ce vedeti in foto 12 sunt niste huse cumparate in pripa dupa vizita mea.

7. Usa de termopan de la intrare este instalata prost si este evident o mare porcarie, iarna a intrat vantul si zapada in cladire pentru ca termopanul a fost montat gresit (vezi foto 14)

Tot dupa vizita mea in spital, a inceput curatenia generala(foto 13).

Au fost aduse de acasa infirmiere, personal de curatenie, ca pe vremea lui Ceausescu inaintea unui control…

Va asigur ca voi gasi procurori harnici si independenti care o sa curete acest spital de mafioti, sunt o groaza si au corespondent in conducerea Consiliului Judetean Dambovita.

Voi reveni la Targoviste foarte curand, este multa mizerie in sistemul sanitar de aici.

O sa va intrebati ce a facut DSP Dambovita, Inspectia Sanitara de Stat, Parchetul local, SRI local, alte institutii ale statului?

Cum ce? Au tacut si au intretinut jegul moral si uman din Spitalul Judetean Targoviste, este cat se poate de evident!

Am cerut si aici un control al Corpului de Control al Ministerului Sanatatii, insa, ministrul Sanatatii, a intrat in campanie electorala si se pregateste sa vina la Cluj sa laude administratia orasului care isi asuma politic meritele societatii civile si a personalului medico sanitar din cateva spitale ce a luptat fara sprijin din partea statului cu epidemia de Covid 19.”, a mai scris deputatul USR.

Comentarii: