Noi l-am pus pe Daea. Noul ministru al Agriculturii din Moldova este un dublu licentiat care a avut afaceri de succes la Iasi

politica

Republica Moldova are de vineri un nou ministru al Agriculturii, Vladimir Bolea (50 de ani). Deputat, el a fost seful Comisiei parlamentare Agricultura si Industrie Alimentara.

Presedintele Maia Sandu i-a multumit lui Vladimir Bolea pentru ca a acceptat sa preia acest portofoliu  si a mentionat ca una dintre misiunile sale e sa creeze conditii pentru o agricultura rezilienta si competitiva.

„Felicitari! Sarcina noastra este clara, trebuie sa cream conditii ca sa avem un sector agricol rezilient si competitiv, nu este usor, in special tinand cont de provocarile zilei de astazi, dar am certitudinea ca dumneavoastra impreuna cu echipa o sa reusiti”, a declarat sefa statului Maia Sandu.

Premierul Natalia Gavrilita a mentionat ca numirea lui Vladimir Bolea in functia de ministru „va fi de bun augur pentru dezvoltarea sectorului agriculturii si industriei alimentare”.

„Cred ca pentru foarte multi aceasta numire nu este o surpriza, daca analizam deciziile in domeniul agriculturii care au fost luate in ultimele 11 luni, majoritatea din ele au venit ca si initiativa legislativa, ca si initiative pornite de comisia parlamentara si de dumneavoastra personal. Am toata increderea ca aceasta tranzitie va fi una usoara, fireasca si de bun augur pentru dezvoltarea sectorului agriculturii si industriei alimentare”, a mentionat Natalia Gavrilita

Bolea este licentiat in Drept si Istorie si are un master in Drept Economic.

Cariera lui profesionala e legata in mare parte de SC GFC Holboca SRL, o companie pe care a fondat-o in Iasi, Romania, si la care a fost director mai bine de 5 ani. Intre timp a fost instructor in economie la Scoala de Studii Avansate in Jurnalism din Chisinau, un proiect al Centrului pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova.

In Romania, presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a lui Petre Daea in functia de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura va avea loc la ora 13,00, la Palatul Cotroceni.

Miercuri, conducerea Partidului Social Democrat a dat un vot in unanimitate pentru ca Petre Daea sa revina la Ministerul Agriculturii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: