Vin noi miscari de strada, PSD a sarit calul cu actiunile anti-justitie din Parlament. Avertisment: „Vom ramane in strada pana la iesirea PSD de la guvernare”

politica

Mai multe organizatii civice avertizeaza PSD si aliatii sai „pro-coruptie” de la guvernare ca se vor confrunta cu noi miscari de strada daca nu abandoneaza „imediat si defintiv” legile gratierii si dezincriminarii conflictului de interese.

Initiativa Romania, Initiativa Timisoara, Sibiu Uniti Salvam, Aradul Civic, Oradea civica, Coruptia ucide, Asociatia Civica pentru Transparenta si Implicare, CIVICA Iasi, #REZISTENTA, Geeks for Democracy au emis in comunicat de presa in care anunta PSD ca va avea parte de proteste de strada daca nu renunta imediat la actiunile anti-justitie.

„Miscarile si organizatiile civice semnatare, care s-au nascut in strada in Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi, Sibiu, Oradea, Arad si Craiova in urma protestelor din ultimii ani si ca reactie la coruptia politica si la incercarile succesive de a stopa lupta anti-coruptie, cer majoritatii parlamentare sa abandoneze imediat si definitiv tentativele de a reinvia ordonanta 13 prin proiectul de lege privind gratierea si de a dezincrimina de facto conflictul de interese. In caz contrar, de data aceasta singura alternativa acceptabila pentru noi vor fi miscarile de strada pana la iesirea PSD si a aliatilor pro-coruptie de la guvernare.

De la alegerile parlamentare de anul trecut si pana astazi, singura preocupare constanta a majoritatii parlamentare si a Guvernului a fost sa slabeasca independenta justitiei si mecanismele anti-coruptie. Castigarea alegerilor nu este un cec in alb pentru o atitudine discretionara a Guvernului, deraierea de la valorile democratice, dispretul fata de statul de drept si capturarea institutiilor statului de catre retele de coruptie. Dimpotriva, asaltul impotriva statului de drept este un motiv suficient de pierdere a legitimitatii de a conduce aceasta tara.

Rugam romanii care au iesit in strada in februarie 2017 sa fie pregatiti pentru noi proteste in cazul in care situatia o va cere. Nevoile romanilor si ale tarii nu isi gasesc raspunsuri valide in autoritarism si coruptie, in jaf si risipa banului public, in lipsa de transparenta si iresponsabilitate guvernamentala si, cu siguranta, nu in legalizarea prin gratiere sau amnistie a hotiei generalizate la varful statului roman.

Cerem, de asemenea, Presedintelui Romaniei sa nu promulge legea de modificare a Codului penal prin care s-a schimbat definitia conflictului de interese si sa o trimita la Parlament pentru reexaminare”, se afirma in comunicatul celor 10 organizatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: