„Noi nu cedam!”. Solidaritate extraordinara in fata abuzurilor jandarmilor lui Carmen Dan. Sute de romani au donat bani pentru a-i sprijini pe protestatari

news

Peste 600 de romani au donat, de la inceputul anului, aproape 42 de mii de lei, ca sa sustina procesele impotriva amenzilor abuzive aplicate de Jandarmeria Romana protestatarilor. Printre amenzile contestate cu ajutorul aceastei sume este si cea aplicata de jandarmi unui barbat surdo-mut, acuzat ca ‘a scandat lozinci anti-PSD’, anunta un comunicat de presa a al comunitatii Declic.

Fondul de donatii au fost creat de Declic. Asociatia s-a alaturat astfel demersului Asociatiei Evolutie in Institutie, care a deschis 160 de procese. Prin acestea, sunt contestate amenzile aplicate protestatarilor care sustin o justitie independenta. 55 dintre ele au fost deja castigate in prima instanta, iar 35 sunt in apel. De asemenea, au fost depuse 32 de plangeri contraventionale impotriva amenzilor de la Congresul PSD.

„Daca mi-ar fi spus cineva acum 3 ani, cand s-a lansat prima petitie Declic, ca am putea reusi sa strangem aproape 10.000 de euro pentru a contesta amenzi, ei bine, as fi fost sceptic. Dar sunt incantat de solidaritatea de care am dat dovada si sunt constient de mesajul puternic pe care il transmitem. Oamenii care au iesit sa la aceste proteste au dreptul legal, garantat de Constitutia Romaniei, sa se exprime liber. Nu protestam de dragul de a spune ‘nu’, ci pentru ca dorim sa indreptam abuzurile facute in aceasta tara”, a declarat Tudor Bradatan, director executiv Declic.

„Consideram ca, prin amenzile uriase aplicate de Jandarmerie, se incearca oprirea protestelor. Dar noi nu cedam! Cu ajutorul cetatenilor, contribuim la contestarea amenzilor injuste”, adauga Declic.

Comunitatea Declic este creata din sute de mii de oameni obisnuiti, care traiesc in Romania sau in diaspora.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: