Noi rachete in Ucraina? La 150 km de linia frontului a explodat un depozit de munitii al Rusiei – Video

externe

Un depozit de munitii al Rusiei a explodat, marti dimineata, in apropiere de Novooleksiivka si Genichesk, aflate regiunea Herson. Depozitul este la 151 de kilometri de linia frontului, astfel incat numerosi analisti se intreaba pe retelele de socializare daca Ucraina are acum in dotare rachete cu o raza atat de lunga de actiune.

Iata imagini surprinse in momentul in care depozitul rusesc a explodat la peste 150 de kilometri de linia frontului.

Pe retelele de socializare se speculeaza ca explozia ar fi fost cauzata de rachete  Tochka-U, ATACMS sau de drone. Insa rachetele Tochka-U au o raza de actiune de 120 km si nu sunt foarte precise.

Pentagonul a anuntat luni ca ofera Ucrainei un nou ajutor militar in valoare de un miliard de dolari, constand mai ales din rachete suplimentare pentru sistemele americane de artilerie de precizie Himars, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Noua transa de ajutor mai prevede si trimiterea de rachete suplimentare cu raza scurta si medie pentru sistemele de aparare antiaeriana NASAMS, precum si rachete antitanc Javelin, a precizat ministerul american al apararii intr-un comunicat.

Kievul va mai primi si 75.000 de obuze de 155 mm destinate sistemelor de artilerie occidentale cu care sunt dotate acum fortele ucrainene, precum si circa 50 de vehicule blindate medicale.

Citeste si: Inca 1 miliard de dolari pentru Ucraina din partea SUA, vor fi trimise o multime de noi rachete HIMARS si NASAMS. Londra: „Razboiul este pe cale sa intre intr-o noua faza”

Acest nou ajutor ridica la 9,8 miliarde de dolari totalul asistentei militare oferite de SUA Ucrainei de la venirea la putere a lui Joe Biden, a precizat Pentagonul.

Comentarii: