politica

Noi secretari de stat din partea USR PLUS. O politista la MAI si un fermier la Agricultura, printre noile numiri

Alianta USR-PLUS a stabilit, miercuri, o serie de propuneri pentru conducerea agentiilor guvernamentale, dar si pentru secretarii de stat din cadrul guvernului, se arata intr-un comunicat de presa transmis de conducerea aliantei.

Astfel, USR-PLUS a desemnat persoanele care ar urma sa ocupe functii de secretari de stat in Ministerul Afacerilor Interne, in Ministerul Agriculturii, in Ministerul Mediului, dar si in Ministerul Sanatatii. De asemenea, alianta a nominalizat persoanele care vor conduce Institutul National de Administratie, Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, Agentia Nationala a Functionarilor Publici, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului sau Autoritatea competenta de reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra.

Pentru functia de secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne a fost propusa Irina Alexe. Potrivit comunicatului, Alexe este membru PLUS si are o experienta indelungata juridica si administrativa. Absolventa a Facultatii de Drept a Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, a fost ofiter timp de 20 de ani in structura centrala a Ministerului Afacerilor Interne, iar in ultimii zece ani ai carierei a facut parte din conducerea ministerului. In anul 2016, in calitate de secretar de stat, a coordonat organizarea sedintelor Guvernului, institutiile prefectului si procesul de organizare a alegerilor. Dupa anul 2018 a coordonat dezvoltarea in teritoriu a PLUS si a contribuit in mod direct la derularea legala a campaniilor electorale ale PLUS ori ale Aliantei USR PLUS.

Liviu Malureanu a fost propus pentru functia de presedinte al Agentiei Functionarilor Publici. De profesie auditor, a lucrat in una dintre cele mai mari companii de profil din lume si a coordonat echipe internationale din Europa de Est, Orientul Mijlociu si Asia. In 2016 a devenit consilier local in Sectorul 3 din partea USR, luptand pentru transparentizarea cheltuielilor si a modului de a lua decizii, se precizeaza in comunicatul USR-PLUS.

George Garbacea a fost nominalizat pentru conducerea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului. Activeaza de peste 14 ani in domeniul Mediului si s-a ocupat de monitorizarea padurilor din Romania, in cadrul Inventarului Forestier National al Romaniei. Acesta activeaza, de asemenea, in doua ONG-uri tot in domeniul mediului – Societatea de Silvicultura si Societatea de Geofizica Aplicata din Romania. Este membru USR din 2018 si s-a implicat in elaborarea programului de guvernare.

La conducerea Institutului National de Administratie a fost propusa Corina Licea, care are peste 20 de ani de experienta in resurse umane in Romania si in Marea Britanie, la multinationale si companii romanesti. A fost consultant pentru Banca Mondiala in formarea personalului din administratia publica.

Oana Ursache ar urma sa devina presedinte al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni. Aceasta a fost Coordonator Regional Diaspora, responsabil BN Diaspora si lector universitar. Conform USR-PLUS, Oana Ursache are disponibilitate si proiecte de comunicare si implicare a romanilor din diaspora, capacitate de comunicare si empatie cu categorii sociale diverse.

Presedintia Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului ar urma sa fie preluata de Catalin Stancu, de profesie inginer, absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti. Imediat dupa terminarea facultatii, acesta a devenit antreprenor si a administrat afaceri in mai multe domenii de activitate, de la comert la dezvoltare imobiliara, pana in anul 2019, cand a decis sa se implice in politica si a fondat filiala USR Braila.

Gabriela Dan Unterseth a fost propusa pentru sefia Autoritatii competente de reglementare a Operatiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagra (ACROPO). Este absolventa a Facultatii de Geologie din Bucuresti, cu studii de masterat si doctorat in Franta. Are o experienta de 14 ani de munca la cea mai mare companie de investigatii marine din lume, Fugro, unde a ocupat diverse posturi si s-a implicat in proiecte internationale de infrastructura submarina. S-a implicat inca din 2016 in sustinerea USR si ulterior a devenit membru USR.

In ceea ce priveste functiile de secretar de stat, USR-PLUS a decis ca Raul Pop va ocupa fotoliul de secretar de stat la Ministerul Mediului. Coordonator regional Sud-Muntenia, expert la Comisia Nationala de Politici si Programe (CNPP) in Grupul de Lucru mediu, contributor la programul de guvernare, Pop a fost secretar de stat si consilier tehnic al ministrului in cadrul Ministerului Mediului, consultant in managementul deseurilor, dezvoltare durabila, economie circulara si eficienta energetica.

Alianta il propune pe George Catean secretar de stat la Ministerul Agriculturii. Acesta este fermier din Brasov, coordonatorul retelei de dezvoltare rurala din cadrul PLUS, coordonator regional Centru si membru al Biroului National PLUS, candidat USR PLUS la Senat. Alaturi de el, in cabinet va activa Nina Talvar, expert senior agricultura, fost coordonator regional Sud Muntenia si membru CNPP.

La Ministerul Sanatatii, USR-PLUS le propune in functii de secretar de stat pe activista Monica Althamer si pe medicul Ioana Mihaila, aceasta urmand sa se alature medicului Andreea Moldovan, care si-a preluat deja postul de secretar de stat in acelasi minister.

Monica Althamer este activist public pentru drepturile pacientilor, navigator medical pentru pacienti diagnosticati cu afectiuni grave (afectiuni oncologice, arsuri severe). Ea a reprezentat pacientii si din postul de secretar de stat in Ministerul Sanatatii in perioada iulie 2016 – ianuarie 2017. A contribuit la initierea normativelor privind drepturile pacientilor, precum si la normativele referitoare la gestionarea situatiei pacientilor cu arsuri severe. Absolventa a Facultatii de Litere, Filosofie si Istorie Timisoara, Monica Althamer are experienta in sistemul bancar, telecomunicatii, comunicare, administratie publica si in sectorul nonguvernamental, in organizatii care sustin pacientii diagnosticati cu afectiuni grave.

Ioana Mihaila, care a fost presedinte PLUS Bihor, este medic endocrinolog. Ea a infiintat, impreuna cu sotul sau, tot medic, o clinica privata in Oradea. Odata cu fondarea PLUS, a vrut sa se implice in politica si, dupa doi ani, a devenit nu doar presedintele organizatiei judetene Bihor, ci si candidat la Primaria Oradea al Aliantei USR-PLUS. Ea a fost parte din celula de criza PLUS COVID si a contribuit la programul de guvernare USR-PLUS la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: Irina Alexe

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

17 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

17 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

17 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

7 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

17 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

17 ore ago