„Noi vom fi in locul PNL”. Strategia lui Ponta: va parazita PSD dupa care il va da deoparte, „sa se modernizeze”

politica

Victor Ponta sustine ca strategia sa politica este ca, pana la alegerile din 2024, sa ia locul PNL pe scena politica, partid despre care spune ca se va eroda puternic. El vrea ca pana atunci sa faca o alianta cu PSD, dupa care recuoaste senin ca va da PSD deoparte.

„Nu exclud deloc ca, pana in 2024, Pro Romania si PSD sa facem o platforma de stanga, dar eu sa ma fac din nou membru PSD este exclus, pentru ca stau bine cu tinerea de minte”, a declarat Ponta intr-un interviu pentru Special Arad.

Odata intrat in Parlament, cu sprijinul PSD, Ponta va urmari sa ia locul PNL pe scena politica, dupa care se va descotorosi de PSD.

„Asta ar insemna o baza de la care as putea sa ma apuc sa construiesc inca un nivel, pentru a ajunge la ceea ce imi doresc eu in 2024. Eu cred ca atunci Guvernul PNL va sta foarte prost pentru ca nu au oameni si nu au nici solutii, Klaus Iohannis va pleca pentru ca i se termina mandatele si in general presedintii cand pleaca din functii nu pleaca neaparat populari si cred ca e o sansa sa oferim o alternativa la PNL. PSD va trebui sa vina dupa noi, sa se modernizeze”, a mai spus Ponta, senin.

O prima alianta intre PSD si Pro Romania a fost parafata, luni, in judetul Bistrita-Nasaud. Cele doua formatiuni, impreuna cu ALDE, vir sustine candidati comuni la alegerile locale.

Mai mult despre:

Comentarii: