Norica vrea sa se inscrie in AUR. Cum o apara pe Sosoaca: „Este un abuz, vor sa o intimideze”

politica

Fostul europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, a sarit in apararea senatoarei AUR Diana Sosoaca dupa ce aceasta s-a plans ca Ministerul Sanatatii solicita informatii legate de istoricul ei medical. Senatul a facut o solicitare de a fi verificata adeverinta medicala pe care Sosoaca o flutura atunci cand i se solicita sa poarte masca de protectie.

„Acum cateva zile s-a emis o adresa de catre Ministerul Sanatatii catre medicul meu de familie in care ce credeti ca cere Ministerul Sanatatii? Tot istoricul meu medical, toate analizele pe care le-am facut in viata mea”, s-a plans Sosoaca la Romania TV.

Norica Nicolai, fost lider ALDE, actual somera, a tinut sa sara in apararea lui Sosoaca.

„Acesta este un abuz. Datele medicale, istoricul medical al unei persoane este ocrotit de lege. Acest tip de comportament abuziv este o caracteristica pentru ceea ce s-a intamplat si anul trecut si continua, din pacate, parca mult mai accelerat in aceasta perioada. Datele cu caracter medical nu pot fi comunicate nimanui decat cu acordul pacientului. Daca exista o urmarire in cauza cu privire la veridicitatea acelei adeverinte, atunci doar in cadrul procesului penal. Dar o autoritate administrativa nu are niciun drept, este un comportament care nu face decat sa intimideze o persoana, este un comportament abuziv”, a declarat Nicolai.

Nicolai a ramas somera dupa ce ALDE a ratat intrarea atat in Parlamentul European cat si in cel al Romaniei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: