Nou razboi in coalitie, UDMR ameninta ca rupe alianta. PNL vrea sa le ia UDMR-istilor ministerul Dezvoltarii dupa ce PSD i-a lasat fara Finante, Transporturi si Fonduri Europene

politica

Negocierile dintre PNL, PSD si UDMR au ajuns la un impas, vineri, dupa ce liberalii ar fi cerut Ministerul Dezvoltarii, care in prezent este detinut de cei de la UDMR, au declarat surse politice pentru News.ro. Kelemen Hunor a transmis ca, daca partidul sau nu isi va pastra portofoliile din actuala constructie, atunci se va retrage din aceasta coalitie.

Liberalii au insistat in negocieri sa aiba un minister important legat de finante, in conditiile in care PSD va prelua Finantele Publice. Florin Citu a transmis inca de joi ca nu este de acord ca PNL sa nu dea ministrul de Finante.

Astazi, PNL a avansat ideea de a prelua Ministerul Dezvoltarii Regionale, cei de la UDMR, care detin in prezent portofoliul, afirmand ca nu sunt de acord si ca, daca nu vor avea aceleasi ministere in viitorul Guvern, se vor retrage din aceatsa constructie politica.

PNL mai vrea si Ministerul Transporturilor, minister dorit si de cei de la PSD.

Nemultumirile liberalilor privind negocierile pe minister au inceput inca de joi.

Voci din PNL au acuzat ca, in negocierile de joi, delegatia PNL a fost dominata de cei de la PSD, care, in schimbul acceptarii primului premier de la PNL, in rotatie, vor cele mai importante ministere, inclusiv Ministerul Finantelor Publice, au declarat surse politice pentru News.ro.

Florin Citu, in schimb, nu vrea sa cedeze acest portofoliu. Rares Bogdan i-a cerut lui Marcel Ciolacu sa cedeze liberalilor macar unul dintre ministerele Finantelor sau Transporturilor.

Citeste si: Surse – Cum s-a rugat Rares Bogdan de PSD-isti: „Marcel, da-ne un minister, oricare”/ „Marcele, nu poti sa ne faci asta!”

Mai mult despre: ,

Comentarii: