Noua ARMA ultraperformanta conceputa si produsa in ROMANIA. Are calitati de exceptie

news

Vechile mitraliere Kalasnikov din dotarea armatei romane vor fi inlocuite, in curand, de pustile de asalt romanesti – arme de asalt calibrul 5,56 x 45 mm.

Armele, de conceptie romaneasca, se afla acum in perioada testarii, iar cand aceasta se va incheia vor intra in productie de serie la Fabrica de Arme din Cugir.

Potrivit site-ului economica.net, surse militare sustin ca in prima faza vor fi contractate, de catre Ministerul Apararii, aproape 60.000 de arme. Ministerul Apararii va avea la dispozitie, in perioada urmatoare, trei exemplare din noua arma de asalt fabricata la Cugir.

Conform Romarm, aceasta noua arma permite executarea focului in conditii extreme de temperatura si umiditate, i se poate monta un aruncator de grenade de 40 mm, lanterna tactica, laser si o varietate de sisteme de ochire. Arma este echipata cu pat telescopic, incarcator de 30 de cartuse, iar viata tevii este de 15.000 de focuri. Va avea de asemenea capacitatea de a lansa serii scurte, 2-3 gloante si are o greutate de aproximativ 4 kg.

Potrivit Biroului de presa al Ministerului Apararii, produsul „Arma de asalt cal. 5,56 x 45 mm” se afla in faza de dezvoltare a modelului experimental si a parcurs probele de testare si evaluare corespunzatoare acestei faze. Cantitatile care vor intra in dotarea armatei sunt in functie de nevoile categoriilor de forte ale armatei si vor fi folosite conform misiunilor primite. Noile arme au fost testate de catre militarii romani in teatrele de operatiuni. In prezent, arma este supusa unor teste NATO.

Potrivit Ministerului Apararii, arma de asalt calibul 5,56 x 45 mm este o arma individuala de infanterie ce asigura scoaterea din lupta a inamicului cu o precizie ridicata, cu un inalt grad de fiabilitate in functionare si executarea tragerilor in conditii extreme de temperatura si umiditate ale mediului ambiant.

Produsul trebuie sa permita atasarea dispozitivelor de ochire, a unui aruncator de grenade calibru 40 mm si sa aiba posibilitatea utilizarii ambidextre. Compatibilitatea armei de asalt calibrul 5,56 mm cu produse NATO similare este asigurata prin utilizarea munitiei realizata in conformitate cu standardele NATO. Arma de asalt calibrul 5,56 mm cu munitia aferenta este unul dintre proiectele prioritare ale Ministerului Apararii Nationale, iar pentru realizarea sa a fost incheiat, in luna august 2010, un acord de colaborare intre Departamentul pentru Armamente si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: