Noua harta cu teritoriile recucerite de Ucraina. Kievul si Harkovul au fost scoase complet din incercuirea rusilor

externe

Fortele armate ucrainene isi continua contraofensiva in jurul Kievului, in timp ce trupele ruse se retrag, arata sambata dimineata un buletin informativ al serviciilor britanice de informatii militare, preluat de Reuters, informeaza Agerpres.

Militarii rusi au abandonat aeroportul Antonov din Hostomel, in apropierea capitalei ucrainene, unde s-au dat lupte inca din prima zi a invaziei Rusiei in Ucraina, in 24 februarie.

In estul Ucrainei, fortele ucrainene si-au consolidat dupa lupte grele controlul asupra unei rute vitala spre Harkov, consemneaza britanicii.

Un convoi al Crucii Rosii urmeaza sa incerce in cursul zilei evacuarea unor civili din orasul-port Mariupol din sud, incercuit si asediat de armata rusa inca de la inceputul razboiului.

Potrivit mai multor informatii obtinute de Reuters, Rusia isi regrupeaza fortele pentru noi atacuri in sud-estul Ucrainei.

Rachete rusesti au lovit sambata dimineata infrastructura civila si cladiri rezidentiale din localitatile Poltava si Kremenciuk din centrul Ucrainei, a anuntat Dmitri Lunin, seful autoritatii locale din regiunea Poltava.

Mai mult despre: ,

Comentarii: