Noua spaima a rusilor. Ivanov, belarusul mustacios care a facut ravagii langa Kiev: „De ce sa ne fie frica? Luptam pentru adevar. Suntem oameni liberi, asadar victoria e a noastra” – Video

externe

Luptatorii straini care lupta de partea Ucrainei in razboiul declansat de invazia Rusiei au devenit cunoscuti la nivel mondial, atat prin faptul ca au luat partea unei alte tari cat si pentru ca de multe ori sunt razboinici redutabili.

Unii dintre cei mai buni s-au dovedit a fi voluntarii belarusi. Desi tara lor sprijina Rusia in acest razboi, servind drept baza pentru invazia declansata in partea de nord a Ucrainei, cel putin cateva sute de luptatori belarusi au luat armele pentru Ucraina si lupta impotriva Rusiei, considerand ca este inamicul comun al ambelor state.

Dintre acesti luptatori s-a remarcat „Ivanov”, care a devenit cunoscut pentru succesele din luptele pe care unitatile de voluntari belarusi le-au dus cu rusii in apropierea Kievului.

Nu se stie daca „Ivanov”, care este comandantul batalionului belarus, este numele sau real, dar este cel care apare pe echipamentul sau. El a publicat in social media o serie de filmulete care il aratau alaturi de camarazii sai langa tancuri si alte echipamente rusesti distruse.

Aceste videouri sunt din locul unde s-au dus unele dintre cele mai intense lupte din acest razboi, in apropierea capitalei ucrainene Kiev, pe care rusii au incercat sa o cucereasca timp de 5 saptamani. In cele din urma, armata Kremlinului a fost infranta acolo si a evacuat total zona, retragandu-se in Belarus.

„Ivanov” apare in aceste filmulete dupa batalii castigate de unitatea lor, facand semne ale victoriei cu degetele si amenintandu-i pe rusi ca vor continua pana ii vor infrange.

In una dintre ele, unitatea belarusa a distrus o unitate rusa de doua ori mai numeroasa.

„De ce sa ne fie frica? Luptam pentru adevar. Suntem oameni liberi, asadar victoria e a noastra”, a spus Ivanov, conform site-ului belarus de opozitie charter97.

Intrebat ce vor face voluntarii pe care ii conduce daca trupele dictatorului belarus Aleksandr Lukasenko vor intra in Ucraina, Ivanov a raspuns ca acestea vor fi tratate ca inamice.

Comentarii: