Noua supravietuitori ai naufragiului din largul coastelor Greciei au fost arestati pentru trafic de persoane, in timp ce speranta de a mai gasi pe cineva in viata se diminueaza

actualitate

migranti

Autoritatile din orasul-port grecesc Kalamata au efectuat noua arestari in urma scufundarii unei ambarcatiuni de pescuit, care a dus la moartea a cel putin 78 de migranti, a declarat o sursa a Ministerului Transporturilor, potrivit Ekathimerini.

Toti cei arestati sunt egipteni si se aflau pe ambarcatiune. Ei vor fi acuzati de formarea unei organizatii criminale si trafic ilegal de migranti. De asemenea, se pare ca nava a plecat din Egipt, s-a oprit in Libia si apoi a pornit spre Italia.

Vestea arestarilor vine pe masura ce sperantele de gasire a supravietuitorilor s-au diminuat si au crescut temerile ca alte sute, inclusiv copii, s-ar fi inecat in cala navei supraaglomerate.

Ancheta privind imprejurarile, cauzele si persoanele responsabile de naufragiul este in derulare.

Intre timp, numarul mortilor ramane la 78, a declarat primarul din Kalamata, Thanassis Vasilopoulos. El a mentionat ca una dintre persoanele decedate este o femeie, ceea ce a spus el confirma ca la bordul navei se aflau intr-adevar femei.

Numarul celor salvati este in continuare de 104, in timp ce numarul total de pasageri ar putea fi de 750, potrivit unor rapoarte din presa.

Printre cei 104 supravietuitori se numara 6 pana la 8 minori neinsotiti cu varsta de 16 ani sau peste, a declarat Ministerul Migratiei si Azilului. Minorii vor fi transportati impreuna cu restul celor salvati intr-o unitate din Malakassa, estul Atticii.

Crucea Rosie Greaca a lansat un sistem de urmarire a migrantilor disparuti. Personal de la Agentia Centrala de Urmarire (CTA) a organizatiei si programul Restoring Family Links (RFL) au ajuns la Kalamata.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: