politica

Noul Avocat al Poporului il depaseste la nesimtire pe Victor Ciorbea. Senatoare USR: „Nu aud decat o liniste asurzitoare”

Senatorul USR Florina Presada ii cere Avocatului Poporului, Renate Weber, sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la Codul Administrativ. ”Doamna Weber a depus juramantul de Avocat al Poporului acum o saptamana, dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decat o liniste asurzitoare”, sustine Florina Presada.

”Doamna Weber a depus juramantul de Avocat al Poporului acum o saptamana. Are pe masa cel putin doua cereri sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la Codul Administrativ dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decat o liniste asurzitoare. Doamna Weber, poate nu va place ca aveti aceasta competenta, conform Constitutiei, dar asta nu e o scuza pentru a nu sesiza CCR. Trebuie sa explicati romanilor – poporului, daca vreti – de ce nu dati curs solicitarilor privind Codul Administrativ. Trebuie totusi sa aflam si noi de ce nu vreti un control pe un act normativ despre care stim ca include prevederi declarate neconstitutionale anterior – cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari”, a scris, vineri, pe Facebook, senatorul USR Florina Presada.

Aceasa face referire si la procedura adoptarii Codului Administrativ prin ordonanta de urgenta.

”Consiliul Legislativ zice si el in avizul dat deja ca ea nu este justificata in textul de fundamentare. Doamna Avocat al Poporului, aveti de ales. Decizia va apartine. Reabilitati reputatia acestei institutii, pe care domnul Ciorbea a aservit-o unei majoritati parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali si baroni locali sau nu?”, a mai scris Presada.

Codul Administrativ a fost adoptat prin Ordonanta de Urgenta si a fost modificat din nou, tot prin ordnanta, la o saptamana de la adoptare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Nou scandal de proportii la AUR: candidatul la primaria sectorului 6 si-a dat demisia din partid si afirma ca „AUR e o iluzie dirijata de un Gunoi!”

Desemnat in luna martie de AUR drept candidat la Primaria Sectorului 6, Valentin Florea si-a…

21 de minute ago

Puiul de orca ramas captiv intr-o laguna de langa insula Vancouver este in sfarsit liber

Un pui de orca ramas blocat intr-o laguna de langa insula Vancouver timp de mai…

31 de minute ago

In Voluntari se nasc genii: „Unul dintre primele cuvinte rostite de fiul meu, Zian, a fost «infrastructura»”, se lauda Gabriela Firea – VIDEO

Fostul primar al Bucurestiului, Gabriela Firea, care este actualul candidat al social-democratilor pentru postul de…

54 de minute ago

Mii de oameni ies pe strazi in orasele din Australia pentru a cere legi mai dure privind violenta impotriva femeilor. In 2024, o femeie a fost ucisa la fiecare patru zile

Violenta impotriva femeilor a devenit o „epidemie” in Australia, a declarat sambata prim-ministrul Anthony Albanese,…

58 de minute ago

Peste 70 de tornade in SUA. Case distruse si pagube importante in Nebraska si Iowa

70 de tornade au fost inregistrate vineri in Statele Unite, de American Weather Services (NWS),…

2 ore ago