politica

Noul Guvern va fi investit intr-o saptamana. Florin Citu spera ca negocierile sa se finalizeze duminica

Bugetul pentru anul viitor va fi definitivat de noul Guvern, a declarat, duminica, ministrul Finantelor, Florin Citu, candidat al PNL pentru functia de premier, care a precizat ca, dupa ce vor fi finalizate negocierile pentru coalitia majoritara, se vor cunoaste si proiectele noi si se vor face cateva realocari pentru anul viitor.

Citu a adaugat spera ca duminica sa fie semnat acordul final de formare a coalitiei de guvernare intre PNL, USR PLUS si UDMR.

El a precizat ca in privinta salariului minim pe economie ar trebui sa mai existe discutii tripartite, cu patronatele si sindicatele, Ministerul de Finante luand in calcul cateva variante.

„Am vazut cateva estimari, inca nu am agreat toti pe aceeasi formula. In noua coalitie de guvernare vom avea o varianta pe care o vom prezenta, sper, cat mai curand. Trebuie sa terminam negocierile cat mai repede, sa avem un Guvern investit ca sa poata sa aiba putere de negociere. Daca vom avea Guvern vom sti si ce se va intampla cu salariul minim de la 1 ianuarie. (…) Impactul va fi pentru urmatorul Guvern. Ar fi oarecum necinstit ca acest Guvern sa ia o decizie pentru urmatorul Guvern, asa cum nu am luat nicio decizie pe buget”, a explicat Citu, la Palatul Parlamentului.

Ministrul a adaugat ca se cunoaste necesarul pentru fiecare minister, dar vor trebui facute realocari in functie de proiectele noi care vor aparea in programul de guvernare.

„Bineinteles ca stim exact necesarul pentru fiecare minister, de ce este nevoie, ce proiecte trebuie finantate, asa cum il avem astazi. Dupa ce vor fi finalizate negocierile, vom avea si proiectele noi care apar cu acest program de guvernare si atunci vor fi facute cateva realocari in bugetul pentru anul viitor, dar nu sunt mari diferente. Vom continua o mare parte din proiectele incepute in 2020, raman in programul de guvernare 2021 – 2024”, a explicat Florin Citu.

Potrivit acestuia, PNL, USR PLUS si UDMR spera ca noul Guvern sa fie investit pana pe 27 decembrie, de aceea negocierile au loc „de dimineata pana seara”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

2 ore ago

La doar o zi dupa ce Nicusor Dan le-a promis bucurestenilor o noua sala polivalenta, Gabriela Firea anunta ca vrea sa construiasca o sala „multifunctionala” de 20.000 de locuri

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, propune in programul sau electoral, la capitolul "Cultura",…

26 de minute ago

Germania: Zece persoane ranite de fulger, la Dresda. Doua au fost resuscitate dupa ce au intrat in stop cardiac

Zece persoane au fost ranite, unele in stare grava, in urma unui fulger care a…

4 minute ago

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

2 ore ago

Budapesta continua sa blocheze inceperea negocierilor pentru aderarea Ucrainei la UE. Oficialii de la Bruxelles trec la actiune

Oficialii de la Bruxelles fac presiuni pentru a incepe negocierile oficiale cu privire la aderarea…

1 minut ago