Noul ministru al Sanatatii se cruceste de ce a gasit in minister: „E o structura care trebuie sa se reformeze din temelii”

news

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat joi, pentru Agerpres, ca institutia pe care o conduce este o structura inflexibila, care trebuie reformata din temelii si ca aceasta este una dintre cele mai grave probleme ale domeniului sanitar.

„Sunt de trei zile la Ministrul Sanatatii, deci nu pot sa spun ca am putut sa fac o radiografie completa a sistemului sanitar, dar avand in vedere faptul ca am lucrat si lucrez in sistem, pot sa va spun ca Ministerul Sanatatii in sine este o structura inflexibila, o structura care nu corespunde nevoilor pacientilor, populatiei, in acest moment, pentru ca ne adresam si oamenilor sanatosi. E o structura care trebuie sa se reformeze din temelii. Abia dupa ce se va restructura ministerul vom putea restructura si restul lucrurilor. Asta este parerea primelor trei zile de ministeriat”, a subliniat Sorina Pintea.

Ea a adaugat ca, in ceea ce priveste restructurarea ministerului, si-a propus sa incerce sa schimbe mentalitatile.

„In primul rand, sa restructurez mentalitati. Nu numai in Ministerul Sanatatii; sper ca acest lucru se va rasfrange si asupra multor zone din cadrul sectorului sanitar”, a mai spus Sorina Pintea.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a participat joi, alaturi de fostul ministru de resort Patriciu Achimas-Cadariu, la conferinta „Politici de sanatate in oncologie”, organizata de Institutul Oncologic din Cluj.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: