Noul presedinte al PSD Neamt, omagiu fugarului Arsene: „Un camarad adevarat, apreciat la nivel national si judetean. Voi fi alaturi de familia lui, pentru ca asa trebuie, sa fii aproape de prieteni”

politica

Presedintele interimar al PSD Neamt, Daniel Vasilica Harpa, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Ionel Arsene, care a fugit in Italia pentru a scapa de pedeapsa, este „un camarad adevarat”.

” A fost, cel putin de cand sunt in politica, un camarad adevarat. A condus 10 ani organizatia si nu a pierdut alegerile. A fost apreciat la nivel national si judetean. Voi fi alaturi de familia lui Ionel Arsene, pentru ca asa trebuie, sa fii aproape de prieteni, de camarazi. Ma gandesc in special la parintii lui”, a declarat Harpa, care este si primar al orasului Targu Neamt.

„Maxim in trei saptamani vom organiza alegeri”, a adaugat Harpa.

„Voi candida la functia de presedinte al PSD Neamt si va asigur ca voi conduce partidul cu o mana de fier, Am trei mandate de primar, deci stiu cu ce se mananca administratia locala”, a mai spus Harpa.

​Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt, a fost dat in urmarire generala de Politia Romana.

Pe site-ul Politiei Romane, la sectiunea „Most Wanted”, a fost postata vineri seara fotografia lui Ionel Arsene, cu mentiunea ca pe numele sau exista un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, pentru trafic de influenta si luare si dare de mita.

Profilul de urmarit general ofera si umatoarele detalii despre Ionel Arsene: „Condamnare: 6 ani si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Fapta: Persoana a savarsit doua fapte de trafic de influenta in perioada iunie-iulie 2015. Semnalmente: inaltime – 1,85m; greutate – cca. 85 kg; constitutie normala; par grizonat; ochi caprui”.

Ionel Arsene a fost condamnat vineri la sase ani si opt luni de inchisoare cu executare.

Decizia e definitiva si a fost pronuntata de Curtea de Apel Brasov. Instanta a dispus totodata masura interzicerii dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, precum si a dreptului de a ocupa o functie de conducere sau de a exercita atributii de conducere in cadrul vreunui partid, formatiune sau alianta politica din Romania, pe o perioada de 5 ani.

De asemenea, instanta a decis confiscarea de la Ionel Arsene a sumelor de 80.000 euro si 80.000 lei, se arata in hotararea instantei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: