Noul prim-ministru al Moldovei va fi o absolventa de Harvard, Natalia Gavrilita. Cine este femeia cu care Maia Sandu va face revolutie in Moldova

politica

Presa din Republica Moldova anunta ca Natalia Gavrilita, vicepresedinte PAS, are cele mai mari sanse de fi desemnata prim-ministru. De altfel, Gavrilita a mai fost nominalizata premier de Maia Sandu si in luna februarie. Gavrilita  este licentiata in drept international si are un masterat in politici publice la Scoala de Guvernare J.F. Kennedy a Universitatii Harvard.

Natalia Gavrilita  a anuntat ca formatiunea politica are pregatita garnitura guvernamentala si ca numele persoanelor care vor forma noul Guvern urmeaza sa fie anuntate dupa ce vor fi validate rezultatele alegerilor parlamentare anticipate.

„Noi avem garnitura viitorului Guvern, dar asteptam validarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate. Asteptam sa fie creat Parlamentul. Partidul Actiune si Solidaritate are oameni de calitate pentru garnitura de Guvern. Evident ca avem anumite discutii pe interior. Uneori, avem mai multi candidati vrednici si avem acum si functii in Parlament importante si functii in Guvern. Inca discutam exact cum vor fi distribuite functiile sau rolurile, dar noi avem persoane vrednice pentru aceste functii. Dupa cum am mai spus, asteptam validarea rezultatelor alegerilor parlamentare. Lucram pentru agenda de guvernare atat in Parlament, cat si in Guvern, dar o sa anuntam la timpul potrivit”, a declarat Gavrilita pentru TV8.

Citeste si: Incepe revolutia, PAS anunta primele masuri dupa victoria istorica: „Confiscarea averilor hotilor si curatirea justitiei”

Cine este Natalia Gavrilita

Natalia Gavrilita a absolvit dreptul la Universitatea de Stat din Moldova si un master in politici publice la „Harvard Kennedy School”. La Londra a lucrat in calitate de economist la Fondul Global pentru Inovatii, informeaza Dosar Media.

A fost secretar de stat la Ministerul Educatiei. A lucrat la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie pentru proiecte de guvernare si evaluare in Tadjikistan, Indonezia, Nigeria si Teritoriile Palestiniene Ocupate.

Anterior a activat in domeniul reformei administratiei publice, al planificarii strategice si al coordonarii donatorilor.

PAS a castigat detasat alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, potrivit rezultatelor preliminare prezentate luni, 12 iulie, de Comisia Electorala Centrala (CEC), dupa numararea voturilor din 100% dintre sectiile de votare.

In urma numararii voturilor din totalul celor 2 150 de sectii de votare, PAS a inregistrat un procent de 52,80% din voturi, depasind astfel categoric Blocul Electoral al Comunistilor si Socialistilor (BECS), care a fost votat de 27,17% din electorat. Datele CEC arata ca Partidul Politic SOR a beneficiat de sustinerea a 5,74% dintre alegatori.

Potrivit datelor preliminare finale, PAS obtine 63 de mandate, Blocul Electoral al comunistilor si socialistilor ar obtine 32 si Partidului Sor – 6 mandate.

Mai mult despre:

Comentarii: