externe

Nu a uitat de 1968, Cehia trimite din nou armament greu in Ucraina. Valoarea acestuia se apropie de 30 de milioane de euro

Republica Ceha intentioneaza sa trimita in viitorul apropiat armament suplimentar Ucrainei, in valoare de 24-28 de milioane de euro, a declarat ministrul ceh al Apararii, Jana Cernochova, la postul public de televiziune CT, potrivit DPA, citata de Agerpres.

„Este crucial ca ajutorul sa fie constant”, a afirmat ea, precizand ca Praga a trimis Kievului un ajutor militar de peste 140 milioane de euro de la inceputul invaziei ruse din Ucraina.

Ministrul a confirmat ca printre echipamentele militare trimise se afla si armament greu, insa nu a oferit detalii exacte despre tipul si amploarea acestui sprijin, invocand motive de securitate.

Totusi, media din Republica Ceha au relatat ca, printre altele, au fost furnizate tancuri T-72, vehicule de lupta de infanterie BMP-1, mortiere Dana si posibil chiar elicoptere de lupta de tip sovietic Mil Mi-24.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Parlamentarii francezi spun „nu” englezei la Jocurile Olimpice de la Paris

Dupa ce s-au luptat mult timp cu folosirea limbii engleze in publicitate, muzica si film,…

3 minute ago

Xi Jinping, in Europa, dupa cinci ani. Presedintele chinez va vizita Franta, Serbia si Ungaria

Presedintele chinez Xi Jinping este asteptat saptamana viitoare in Europa pentru prima data in ultimii…

10 minute ago

O fosta consiliera a lui Trump a izbucnit in plans in fata instantei, dupa ce a recunoscut ca acesta a gestionat campania de musamalizare a aventurilor sale sexuale

Fosta consiliera de la Casa Alba, Hope Hicks, s-a emotionat puternic spre finalul marturiei sale,…

21 de minute ago

19 personalitati au primit de la presdintele Biden Medalia Libertatii, una dintre cele mai inalte distinctii civile din SUA

Presedintele SUA, Joe Biden, a acordat, vineri, Medalia Libertatii unui numar de 19 persoane, inclusiv…

44 de minute ago

Un lider al serviciilor de informatii militare ucrainene avertizeaza: „Rusia ar putea ocupa tarile baltice in sapte zile, inainte ca NATO sa poata interveni”

Vadim Skibitski, adjunctul sefului Serviciului de informatii militare al Ucrainei (HUR) a vorbit intr-un interviu…

51 de minute ago