„Nu cred ca o sa fie foarte multe suprize”. Un vicepresedinte PSD confirma ca partidul merge cu Dancila la prezidentiale

politica

Vicepresedintele PSD, Gabriel Zetea, a declarat, marti, ca Viorica Dancila va fi aleasa, cel mai probabil, candidatul partidului la alegerile prezidentiale, precizand ca sunt prea multe orgolii acum in PSD si in celelalte formatiuni pentru un candidat comun.

„Nu cred ca o sa fie foarte multe suprize astazi (marti -n.r.). Din discutiile pe care le-am avut cu colegii, atata vreme cat doamna Dancila isi va mentine intentia de a candida, eu cred ca ea va fi aleasa de catre marea majoritate a colegilor. Este presedintele partidului si atata vreme cat ea este presedintele partidului isi doreste sa-si asume o candidatura are sanse mult mai mari de a mobiliza o mai mare parte a partidului, de a-l pune in spatele ei. Din punctul meu de vedere, da (e nevoie de o alianta cu ALDE si Pro Romania -n.r.).

Eu am sustinut acest punct de vedere si in cadrul ultimului Comitet Executiv, am sustinut cu tarie ca e nevoie sa facem orice pentru a mentine o alianta, partidele care sunt in opozitie cu Klaus Iohannis, toate ar trebui sa avem un candidat comun. Deocamdata vad ca exista orgolii mult prea mari si in interiorul PSD, dar si in interiorul celorlalte partide”, a declarat Gabriel Zetea, inaintea sedintei Biroului Politic National al PSD, citat de Mediafax.

Pesedistii se reunesc, marti, in Birou Politic National, pentru a-si alege candidatul la prezidentiale, urmand ca propunerea sa fie validata in Comitetul Executiv National. Gabriela Firea si Viorica Dancila si-au anuntat intentia de a candida la alegerile prezidentiale. Initial, si Eugen Teodorovici precum si Mihai Fifor au anuntat ca vor sa candideze pentru Palatul Cotroceni, dar ulterior si-au retras candidaturile.

Mai mult despre: ,

Comentarii: