Nu degeaba le tremura picioarele lui Dragnea si Tariceanu. Ambasadorul SUA, un nou mesaj foarte ferm privind legile justitiei: „SUA si nu eu si-au declarat ingrijorarea fata de legile Justitiei”

news

Ambasadorul Hans Klemm a declarat, joi, ca Statele Unite sunt ingrijorate ca propunerile ministrului Tudorel Toader pentru reforma justitiei ar putea intoarce Romania din drumul pe care l-a parcurs pana acum de model in regiune pentru lupta anticoruptie.

Intrebat cum crede ca evolueaza lucrurile in legatura cu legile din justitie, ambasadorul a spus ca „Statele Unite au ingrijorari” legate de propunerile facute de ministrul de justitie. „Am discutat acest subiect cu ministrul si cu alti membri ai Guvernului si am spus acest lucru si printr-o declaratie publica. As crea sa punctez aici ca aceasta declaratie publica, acest comunicat pe care l-am dat in 29 august nu a fost dat in numele meu personal, ci in numele Statelor Unite, al Guvernului Statelor Unite, nu al Ambasadei sau al meu ca ambasador”, a subliniat reprezentantul diplomatic al Statelor Unite. „Asadar, Statele Unite sunt ingrijorate”, a repetat Hans Klemm.

„Statele Unite cred ca Romania a facut niste pasi foarte importanti pentru a asigura independenta justitiei si a activitatii procurorilor si, desigur, in termeniu mai largi, in educatie si asa mai departe. Spun ca Romania s-a transformat intr-un model in aceasta regiune si pentru mine a fost un exemplu personal, dar ne dorim ca Romania sa ramana pe acest traseu, acest traseu care a fost stabilit in urma cu 14-15 ani”, a precizat ambasadorul.

„Dar suntem ingrijorati ca aceste propuneri ar putea sa intoarca Romania din drum”, a adaugat Hans Klemm.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: